Edremit'te hamsi şöleni

 Körfez Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesindeki merkezinde hamsi şenliği düzenlendi.Körfez Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesindeki merkez

Edremit'te hamsi şöleni

 

Körfez Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesindeki merkezinde hamsi şenliği düzenlendi.

Körfez Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesindeki merkezinde hamsi şenliği düzenlendi. Dernek binası önünde hazırlanan uzun mangallarda, Trabzon'dan getirilen 500 kg. hamsi pişirilerek, ekmek arası yapılıp dağıtıldı.

Dernek Başkanı Yusuf Şahintürk, Akçay'da ve Körfez bölgesinde çok sayıda Karadenizli yaşadığını belirterek, "Bizler Karadeniz bölgesinde doğmuş ancak daha sonra ekmek parası kazanabilmek için Körfez'e gelmiş vatandaşlar olarak, hem Karadeniz kültürünü tanıtabilmek hem de çocuklarımıza daha iyi aşılayabilmek için her yıl yayla şenliği ve hamsi şenliği düzenliyoruz. Bu şenliğimize katılan tüm konuklarımıza teşekkür ediyoruz." dedi. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu da şenliğe katılarak, Şahintürk ile birlikte hamsi dağıttı. Başkan İnceoğlu, hemşehri derneklerinin önemli olduğunu vurgulayarak, "Beldemizde, ülkemizin 81 ilinden gelip yerleşen yurttaşlarımız bulunuyor. Geçen hafta Şanlıurfa Derneği'nin açılışını yaptık, bu hafta Karadenizli yurttaşlarımızın şenliğine katılıyoruz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler