Düzköy Karakolu'nda patlama

Trabzon'un Düzköy ilçesi İlçe Jandarma Komutanlığı önüne bırakılan ve bomba olduğu tahmin edilen cismin patlaması sonucu 1'i ağır 3 asker yaralandı.Yaralı askerler Trabzon'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Olay sabah 07:45 sıralarında meydan

Düzköy Karakolu'nda patlama

Trabzon'un Düzköy ilçesi İlçe Jandarma Komutanlığı önüne bırakılan ve bomba olduğu tahmin edilen cismin patlaması sonucu 1'i ağır 3 asker yaralandı.

Yaralı askerler Trabzon'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

 


duzkoy.gif

Olay sabah 07:45 sıralarında meydana geldi.

09:04 - Olayda ağır yaralanan askerin isminin Doğan Özkartal, olduğu öğrenildi.

Özkartal ambulans helikopterle Düzköy İlçe Hastanesi’nden alınarak önce Trabzon Havalimanı’na buradan da ambulansla Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’ne kaldırıldı. Diğer 2 askerin durumunun iyi olduğu belirtildi. 

09:10 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, incelemelerde bulunmak için olay yerine gidiyor. 

09:17 İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na bağlı 3 askerin çöp dökmeye giderken çöpleri çöp konteynerine döktüğü sırada patlama gerçekleşti. 

09:22 Olay sonrası Olay yeri inceleme ekipleri bölgede detaylı bir çalışma başlatırken, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Dursun Ertuğrul bölgede incelemelerde bulunarak bilgi aldılar. 

09:31 Düzköy İlçesi Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, "Çöp dökmeye giderken henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Olayın nedeni araştırılıyor" dedi.

450.20120626112458.jpg

09:54 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık olay yerinde incelemelerde bulunuyor.

09:56 Vali Kızılcık, "Uzaktan kumandalı bomba patlatılmıştır. 1'i ağır 3 askerimiz yaralı" dedi.

10:25 Vali Kızılcık “Uzaktan patlatıldığı için terör örgütünün de bu yöntemi kullandığını biliyoruz. Bu şekilde olabileceğini değerlendiriyoruz. Şuanda kesin bir kanıtımız yok. Tek patlayıcı, patlayıcının ne olduğu belli değil”

 

Devamı Sayfa 2'de


11:14 Karakol bölgesinde Sikorsky helikopterleri arama - tarama çalışmalarını sürdürüyor.

11:30 Giresun İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat (JÖH) Timleri patlamanın yaşandığı karakola iniş yaptı. JÖH timinin bölgede operasyon yapması bekleniyor.

11:53 Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, "Henüz net bir şey yok"

12:24 Güvenlik güçleri görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkarak "Kırmızı" renkli bir lüks aracı arıyor. Aracın plakasının söküldüğü bilgisine ulaşıldı.

Tarlada bomba düzeneğinden geri kalan kablolar bulundu.

İŞTE SALDIRININ DÜZENLENDİĞİ O KARAKOL

DÜZKÖY HALKI OPERASYONA KATILDI

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler