Dünyanın en büyük Ebrusu Trabzon'da

 Trabzon'da öğrencileriyle yaptığı 46.12 metekarelik "dünyanın en büyük ebrusu" ile Guinness Rekorlar Kitabı'na giren resim öğretmeni ve ebru sanatçısı Ali Şentürk, bu kez farklı bir rekor denemesi yaparak 100 ayrı teknede 100 öğrenci ile ebru yaparak yen

Dünyanın en büyük Ebrusu Trabzon'da

 

Trabzon'da öğrencileriyle yaptığı 46.12 metekarelik "dünyanın en büyük ebrusu" ile Guinness Rekorlar Kitabı'na giren resim öğretmeni ve ebru sanatçısı Ali Şentürk, bu kez farklı bir rekor denemesi yaparak 100 ayrı teknede 100 öğrenci ile ebru yaparak yeni bir rekora daha imza attı. 
 
Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi resim öğretmeni Ali Şentürk ve öğrencileri, Forum AVM'de Vakıflar Haftası etkinliği çerçevesinde rekor denemesi yaptı. Trabzon Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan da rekor denemesinde hazır bulundu. 
 
Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi resim öğretmeni Ali Şentürk, kendilerine sponsor olarak destek veren Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ve Forum AVM'ye teşekkür ederken, daha önce 100 metre uzunluğunda 46.12 metekarelik rekorları olduğunu hatırlattı.
 
Şentürk, "Bugünkü etkiniliğimiz daha önce 100 metre uzunluğunda 46.12 metekarelik bir rekorumuz vardı. Buradaki etkinliğimizin amacı ise 100 ayrı ayrı teknede 100 kişi bir anda ebru yapmaktı. Dünyada ve Türkiye'de denenmemiş rekor denemesini ilk defa biz deniyoruz. 100 öğrencimiz aynı anda ebru yapacak 50 öğrencimiz de boyalar için kavanoz tutacak. 5 kadrolu 5 stajer öğretmenle birlikte 10 öğretmenimiz görevli. Guinness Rekoru en son bizde. Eğer bizi geçerlerseler bizde tekrar yapmaya çalışacağız. Bu 5. rekorumuzun oluyor. 3 aydan beri bir fiil çalışıyoruz" dedi.
 
Daha sonra öğrenciler, öğretmen Şentürk'ün verdiği komutla birlikte 100 tekne üzerinde ebru sanatını gerçekleştirirken izleyenlerden alkış aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel