Dünyadan Büyük derdi var

Haber61.Net - Haber Servisi -Trabzon Atatürk Alanı Meydan Parkında son yıllarda Pakistan’da yaşanan soykırımlara tepki gösteren Afganistan Hazarları Kültür ve Dayanışma Derneği adına basın açıklamasını okuyan sekiz yaşında Zehra Gül soykırımlarda arkadaşl

Dünyadan Büyük derdi var

Haber61.Net - Haber Servisi -Trabzon Atatürk Alanı Meydan Parkında son yıllarda Pakistan’da yaşanan soykırımlara tepki gösteren Afganistan Hazarları Kültür ve Dayanışma Derneği adına basın açıklamasını okuyan sekiz yaşında Zehra Gül soykırımlarda arkadaşlarını kaybettiğini söyledi.  Gül, “Son yıllarda Pakistan’da sistematik bir biçimde Hazarların katliamı aşırı dinci ve ilkel düşünceli gruplar ya da Pakistan’daki adı ile Laşkar-E Jangavi tarafından gerçekleşmektedir. Kuranı Kerim ve evrensel insan hakları beyannamesi de bahsedilen İnsanlık onuru ve İzzeti kuveyta bu ilkel düşünceye sahip olanlar tarafından gözü önünde ayaklar altına alınmaktadır.”dedi.

Çocuk yaşta dünya meselelerine yorum yapan Gül, “ Pakistan ve Afganistan’da  Hazarlara yönelik dehşet saçmak ve öldürmek bazı gruplar tarafından planlanmış bir soykırımı hedefledikleri anlaşılmıştır. Kabil, Afşar, Mezar-i Şerif, Banyan, Yakavlang ve son iki yıldır Kuveyta’da bu vahşet devam etmektedir. Son olarak cenazeleri yeni defnedilmiş yüzü aşkın Hazara Türkü’nün 10 Ocak 2013 Perşembe akşamındaki saldırılarda canlarını yitirdi.”söyledi.

Gül, “ Göz göre göre arkadaşlarım ölüme terk etmek soykırım’dan başka bir şey değildir. Uluslar arası düzeydeki büyüklerime sesleniyorum. Burada olan kanlı baskınlara  gözünüzü kapatmayın ve suskunluğunuzu bozun.”dedi 

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel