Dünyada sadece Karadeniz'de var ama...

Türkiye’deki birkaç şimşir ormanından bir tanesi olan Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki şimşir ormanı, kurumaya yüz tuttu.Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içerisinde bulunan şimşir ormanı, çapları 32 santim ve boyları 8 metreyi bulan şimşir ağaçları i

Dünyada sadece Karadeniz'de var ama...

Türkiye’deki birkaç şimşir ormanından bir tanesi olan Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki şimşir ormanı, kurumaya yüz tuttu.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içerisinde bulunan şimşir ormanı, çapları 32 santim ve boyları 8 metreyi bulan şimşir ağaçları ile dünyada tek olarak kabul ediliyor.

Türkiye’de ise Rize ve Kastamonu'da sadece birkaç şimşir ormanı bulunuyor. Rize’de bulunan şimşir ormanındaki şimşir ağaçlarının 300 yıldan daha yaşlı oldukları tahmin edilirken, son yıllarda ormandaki ağaçların kurumaya başlaması yöre halkını tedirgin ediyor.

Yöre sakinlerinden 92 yaşındaki Yusuf Çeligen, son yıllarda ormandaki ağaçların hızla kurumaya başladığını belirterek, “Geçmişte Çamlıhemşin Vadisi’nde organik olmayan hiçbir şey yoktu. Yeni yollar açıldı. Araç sayısı arttı. Organik olmayan ürünlerin tüketimi arttı. Artık köylerde bile kömür yakılıyor. Çay tarımında kimyasal gübre kullanılıyor. Hayatımızdaki bu değişiklikler çevremizi de olumsuz etkilemeye başladı. Bununla birlikte bu şimşir ağaçları da kurumaya başladı” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler