Dünya tıbbi bitkileri Rize’de tartışacak

Rize Doğal Kaynakları ve Yaban Hayatı Koruma Derneği (RİDOK) Rize için bilimsel çalışmalarına devam ediyor…

Dünya tıbbi bitkileri Rize’de tartışacak

Türkiye ile Japonya’daki bazı üniversiteler arasındaki ikili işbirliği çalışmaları kapsamında, geçtiğimiz aylarda, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde araştırma gezisi düzenleyen Türk ve Japon Bilim insanları, ilki Japonya’da Kumamoto Üniversitesi’nde 2-3- Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenen uluslararası bilimsel etkinliğin ikincisini Rize’de düzenlemeyi kararlaştırdı. 

“İkinci Japonya – Türkiye Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Temalı-Uluslararası Eczacılık ve Biyomedikal Bilimler Sempozyumu (The Second Japan-Turkey International Symposium on PharmaceuticalandBiomedicalSciences)” toplantısı RİDOK (Rize Doğal Kaynakları ve Yaban Hayatı Koruma Derneği) Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde,11-12 Eylül 2017 tarihlerinde Rize’de yapılacak. 

Sempozyum düzenleme kurulu başkanı, Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğretim üyesi ve ATABDER başkanı Prof. Dr. Nazım ŞEKEROĞLU, Türkiye ve Japonya yanı sıra diğer ülkelerden de bilim insanlarına da açık olan toplantıya “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” konusunda çalışan yaklaşık 500 bilim insanının katılmasını beklediklerini belirtti. Sempozyuma, Geleneksel Tıp Uygulamaları ve Bitkisel Tedaviler alanlarından; Tıp, Eczacılık, Ziraat, Orman, Kimya, Biyoloji ve daha birçok bilim dalından dünyaca tanınmış bilim insanları da davet edilecek. 

Dünya gündeminde önemi her geçen gün artan “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Geleneksel Tıp Uygulamaları ve Bitkisel Tedaviler” konularının tartışılacağı toplantının ülkemizin uluslararası düzeyde bilimsel anlamda tanınırlığına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Toplantının Rize’de yapılacak olmasının ise yöre turizmi yanı sıra bölge üniversitelerine de bilimsel katkı sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Nazım ŞEKEROĞLU, sempozyumun Rize’de yapılması konusunda kendilerini cesaretlendiren RİDOK Başkanı Sayın Sedat Yaşar Kandemir’e teşekkürlerini sunduklarını belirtti.




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel