Dünya şampiyonun hedefi olimpiyatlar!

Brezilya'da yapılan, Dünya Liseler Olimpiyatları'nda Türkiye'ye ilk kez altın madalya kazandıran milli atlet Enis Korkmaz, olimpiyatlarda da aynı başarıyı yakalayabilmek için antrenmanlara başladı.Erzurum Spor Lisesi 12. sınıfta okuyan ve yaklaşık 6 ay bo

Dünya şampiyonun hedefi olimpiyatlar!

Brezilya'da yapılan, Dünya Liseler Olimpiyatları'nda Türkiye'ye ilk kez altın madalya kazandıran milli atlet Enis Korkmaz, olimpiyatlarda da aynı başarıyı yakalayabilmek için antrenmanlara başladı.
Erzurum Spor Lisesi 12. sınıfta okuyan ve yaklaşık 6 ay boyunca yoğun kamp süreci geçiren Korkmaz, Brezilya'da 12 ülkenin katılımıyla düzenlenen dünya şampiyonasında rakiplerini geçerek 3 bin metrede birinci oldu.
Olimpiyatlarda bu başarısını sürdürmeyi hedefleyen Korkmaz, Erzurum'da kısa bir süre önce faaliyete başlayan Olimpiyat Kamp Eğitim Merkezi'ne seçilerek, çalışmalara başladı.  
Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenlerinden etkilenerek atletizm sporuna başladığını ve bu branşta büyük başarılar yakaladığını söyledi.
Daha önce güreş de yaptığını anlatan Korkmaz, "Bir süre güreş yaptım ama bunda bir derecem yok. Daha sonra atletizm için okul seçmelerine gittim. Hocalarım yeteneğimi keşfetti ve bu sporu yapmam için teşvik etti. Ben de atletizme başladım. Tam 6 aydır bu yarışmaya hazırlanıyordum" dedi.
"Bayılsam da bu yarışı ben kazanacağım dedim"
Tamamen şampiyonluğa odaklandığını vurgulayan Korkmaz, şunları kaydetti:
"Antrenörlerim Orhan Güngör ve Yavuz Bayram ile yoğun bir şekilde antrenman yaptık. Sabah akşam olmak üzere günde çift antrenman yapıyorduk. Gecemizi gündüzümüze kattık. Eksi 30 derecelerde antrenmanlar yaptığımız olmuştu. Şampiyonaya giderken, hedefimiz buydu. Çünkü hedefimize göre çalışıp, antrenmanlar yapmıştık. Başarı sürpriz olmadı. Yarış esnasında sadece hedefime kilitlendim. Bayılsam da bu yarışı ben kazanacağım dedim ve başardım."
Dünya Liseler Olimpiyatları'nda Türkiye olarak ilk kez bu branşta altın madalya kazandığını belirten Korkmaz, "Dünya şampiyonasında bir ilki gerçekleştirdim ve ülkeme altın madalya kazandırdım. Olimpiyatlarda da ilklere imza atmak istiyorum. Onun için şimdiden çalışmalara başladım. Yani başarı kapısını açtık, inşallah devamı gelecek" diye konuştu.
"Basite alınacak bir başarı değil"
Antrenör Güngör de Korkmaz'ın gelecekte olimpiyatlara katılacak sporculardan biri olduğunu belirterek, şimdiden kamp merkezinde antrenmanlara başladığını söyledi.
Olimpiyat için altyapı kampında hazırlık yaptığını anlatan Güngör, "İnşallah gelecekte ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecek. Bu çok uzun süreli bir antrenman periyotlaması sonucunda gelen bir başarıdır" dedi.
Dünya Liseler Olimpiyatları'na aşırı soğuklarda çalıştıklarını anımsatan Güngör, "Antrenmanlara kışın başlamıştık ve yoğun çalıştık. Bu başarıyı elde edebilmek için elimizden gelen her türlü çabayı harcadık. Eksi 35 derecelerde antrenman yaptık. Basite alınacak bir başarı değil. İnşallah bu başarılar katlanarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel