Dünya Çay Şampiyonası Türkiye’de yapılacak

Dünya çay üreticisi ülkelerin katılımıyla 5. Dubai Global Çay Forumu gerçekleştirildi. Dubai Oda ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed Bin Sulayem‘in yaptığı açılış konuşması ile başlayan 5. Dubai Global Çay Forumu’na Türkiye’yi temsilen R

Dünya Çay Şampiyonası Türkiye’de yapılacak

Dünya çay üreticisi ülkelerin katılımıyla 5. Dubai Global Çay Forumu gerçekleştirildi. Dubai Oda ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed Bin Sulayem‘in yaptığı açılış konuşması ile başlayan 5. Dubai Global Çay Forumu’na Türkiye’yi temsilen Rize Valisi Nurullah Çakır, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve Rize Ticaret Borsası Genel Koordinatörü Hasan Önder’den oluşan heyeti katıldı.

Foruma çay tedarikçileri, çay üreticilerine, çay paketlemecileri, akademik çevreler, tüketici ülkelerden oluşan 300’ün üzerinde delege ve 60 civarında ülke katılım sağlandı. Türkiye olarak Çaykur’un çay tanıtım standıyla Türk Çay Kültürü anlatılıp, sunumlar yapıldı.  Forumda üretici ve tüketici ülkelerdeki durumlar değerlendirilerek, özellikle sıcak içeceklerde tüketici alışkanlıkları ve beklentilerin neler olduğu konuşularak bölgesel analizler yapıldı.  

Forumda konuşma yapan ÇAYKUR Genel Müdürü ve Ulusal Çay Konseyi Başkanı İmdat Sütlüoğlu Türk Çay sektörünü değerlendirerek Türk Çayının doğallığını, üretim aşamasında hiçbir kimyasal kullanılmadığı bilgisini aktararak dünya çaycılığında Türkiye’nin 5. Büyük üretici olduğunu vurguladı.

Forumda Türk heyetinin yaptığı ikili görüşmelerde Dünya Çay Şampiyonası’nın 2015 yılında Türkiye’de yapılması önerisini getiren Rusya Çay ve Kahve Federasyonu Başkanı Ramaz Chanturiya oldu. Türk heyetinde Rize Valisi Nurullah Çakır, üretim aşamalarında kaliteyi yakalamak, Türk Çay Kültürü’nün dünyaya tanıtılması için 2015 yılında planlanan dünya çay şampiyonasın ülkemizde yapılması için her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ise, Dünya Çay Şampiyonası için Rusya, Güney Kore, Vietnam, Hong Kong ve benzeri ülkelerle daha önce görüştüklerini, Dünya Çay Komitesinin destekleri ve Rusya Çay ve Kahve Federasyo’nunun katkıları ile bunu ülkemizde yapmak için şimdiden çalışmalara başladıklarını, Ramaz Chanturiya ile Mayıs ayında Rize’de yapacağımız toplantı sonucunda taslak programın belli olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler