DSİ'den Bayburt'ta 2 araç 2 yaya köprüsü

Bayburt yeni araç ve yaya köprülerine kavuşuyor.

DSİ'den Bayburt'ta 2 araç 2 yaya köprüsü

Bayburt merkezinden geçen ve sembol haline gelen Çoruh Nehri için harekete geçen DSİ, Çoruh Nehri üzerine 2 adet yaya ve 2 adette araç köprüsü yapmak için kolları sıvadı.

Bayburt’un DSİ eliyle muhteşem 4 köprüye sahip olacağını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Doğu Karadeniz’de taşkın muhtevalarımızın içerisinde çok sayıda araç ve yaya köprüsü inşa ediyoruz. Estetik ve emniyeti ön planda olan bu köprülerimiz Karadeniz’in zorlu coğrafyasında vatandaşlarımızın günlük yaşamı oldukça kolaylaştırıyor ve inşa edildikleri yerlere ayrı bir güzellik katıyorlar. Şimdi de Çoruh Nehri’ndeki kesiti yetersiz köprüleri yıkıyor, yerine estetik ve emniyeti ön planı çıkartan modern köprüler inşa ediyoruz” dedi.

dsiden-bayburtta-2-arac-2-yaya-koprusu-003.webp

Köprülerin Temel İnşaatlarına Başlandı

DSİ eliyle yapılacak olan köprüler hakkında detayları paylaşan Genel Müdür Balta, “Çoruh nehri üzerine yapacağımız çelik taşıyıcılı yaya köprülerimiz 5 metre genişliğe ve 40 metre açıklığa; araç köprülerimiz ise 13 metre genişliğe ve 36 metre açıklığa sahip olacaktır. 13.12.2022 tarihinde sözleşmesini imzaladığımız işimiz kapsamında yüklenici firmamıza yer teslimi yapılmış ve işe başlanılmıştır. Mevsim şartlarını göz önünde bulundurarak inşaatlarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

dsiden-bayburtta-2-arac-2-yaya-koprusu.webp

Köprüler, Bayburt’un Siluetine Ayrı Bir Güzellik Katacak

Genel Müdür Balta şöyle devam etti: “Çoruh Nehrinde mevcut köprülerimizin kesiti yetersiz oluşundan ötürü hem taşkınlar için bir risk oluşturuyor hem de Çoruh nehrinin büyüleyici güzelliğine yakışmıyordu ama artık bu görüntüler tarih olacak. Bayburt’a yeni araç ve yaya köprülerimiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”

dsiden-bayburtta-2-arac-2-yaya-koprusu-001.webp

dsiden-bayburtta-2-arac-2-yaya-koprusu-002.webp

dsiden-bayburtta-2-arac-2-yaya-koprusu-004.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel