DP; “Dağ fare doğurmuştur”

Demokrat Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı İbrahim Er, fındık fiyatı konusunda yaptığı açıklamada, “Açıklanan fiyat tek cümle ile özetlenebilir “dağ fare doğurmuştur”. Bugün açıklanan fındık fiyatı konusunda açıklama yapan Demokrat Parti Merkez İlçe Başka

DP; “Dağ fare doğurmuştur”

Demokrat Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı İbrahim Er, fındık fiyatı konusunda yaptığı açıklamada, “Açıklanan fiyat tek cümle ile özetlenebilir “dağ fare doğurmuştur”.


Bugün açıklanan fındık fiyatı konusunda açıklama yapan Demokrat Parti Merkez İlçe Başkanı İbrahil Er, “Kamuoyunda merakla beklenen, milyonlarca üreticimizi yakından ilgilendiren fındık fiyatı ile ilgili olarak hükümet nihayet açıklama yapmış ve fiyatı açıklamıştır. Açıklanan fiyat tek cümle ile özetlenebilir “dağ fare doğurmuştur” dedi.
Açıklanan fiyatla üreticinin perişan edildiğini belirten Başkan Er, “Hükümetin açıkladığı fiyat, Giresun kalite tombul fındığa verilen fiyattır. Açıklanan fiyata göre ortalama fındık fiyatı 3.5 YTL civarlarında olacaktır. Fındık randımanı da dikkate alındığında bu fiyat 2.5 YTL civarına düşecektir. Bu fiyattan kesilecek bir takım vergileri de hesaba katarsak; fındığın gerçek fiyatı 2 YTL bandında kalacaktır. Ödemenin peşin olmayacağını da dikkate alırsak; üretici kelimenin tam manasıyla perişan edilmiştir.
AKP Hükümeti verdiği bu fiyatla üreticiyi; tüccarın insafına terk etmiştir. Fındık fiyatını açıklayan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker açıklamalarında adeta üreticiyle dalga geçer gibi “ürününüzü teslim etmek için acele etmeyin” demektedir. Üretici fındığını toplamak için verdiği yevmiye parasını, patos parasını, ilaç parasını borçlanmışken; okula göndereceği çocuğunun ayakkabı parasını düşünürken; Sayın Bakanın açıklamaları fındık üreticisine saygısızlıktan başka bir şey değildir.
Buradan Trabzon Milletvekillerine de seslenmek istiyorum: Karadenizli üreticimize sahip çıksınlar. Sayın Asım Aykan “üreticiler ne kadar daha dişlerini sıkacaklar bilmiyorum” diye açıklama yaparken sanırım iktidar partisi milletvekili olduğunu unutmuş, adeta muhalefet ağzıyla konuşuyor.
Karadenizli cefakardır, gururludur, çilekeştir ama kendine bu haksızlığı reva görenleri asla unutmaz ve sandıkta gereğini yapar” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel