Üretici fındığını bekletsin

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, fındık fiyatını değerlendirdi. Zor şartlarda fındık fiyatı açıklandığını dile getiren Cumur yaptığı değerlendirmede, üreticinin fındığını bekletmesi konusunda telkinde bulundu. Cumur, “Fiyat fındık pazara indiğ

Üretici fındığını bekletsin

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, fındık fiyatını değerlendirdi.
Zor şartlarda fındık fiyatı açıklandığını dile getiren Cumur yaptığı değerlendirmede, üreticinin fındığını bekletmesi konusunda telkinde bulundu.

Cumur, “Fiyat fındık pazara indiği zaman 5 YTL. Rekoltenin yüksek olduğu bir yerde çok iyi fiyat. Arz fazlası 450 bin ton. 4 YTL'den olsa nereden bakarsanız bakın, 1.8 katrilyon yapar. Yani bu 1.8 katrilyonun verilmesi bana çok büyük başarıdır. Bölge insanı olarak Başbakanımıza teşekkür etmemiz gerekiyor. Bana göre bölge insanı oturup fındıkla ilgili her yıl fındığın sezonu açıldığı zaman ne olacak diye düşünmektense fındığın geleceği tartışılmalı ve bir konsensüs sağlanmalı. Fındık, fiyat açıklandığı zaman memnuniyet ve memnuniyetsizlik ortaya koyulacak bir ürün değil.

Her yıl ciddi sorunlar yaşıyoruz. 1987'den itibaren Orta Karadeniz'de fındığın dikiminin serbest bırakılmasından sonra fındığın geleceği hep sıkıntılı oldu. Bununla ilgili mutlaka bir çözüm gerekiyor. Sadece iktidara yüklenmek olmaz. Bizi eleştirenler bizden önce fındığa 1 dolar bile vermediler. Bugün fındık 3 dolar, iki ay sonra verilirse 4,5 dolar seviyesinde olacak çok ciddi bir rakam. Şubat ayında belki fındık 6 YTL'ye kadar çıkabilir. Benim şahsi kanaatim önümüzdeki senede rekolte düşük olacağı için fındık değerli olacak. Bu artış olabilir. Fındık zaten Eylül ayı sonunda kuruyor ve teslim ediliyor. Bana göre 1 ay daha üretici bekleyebilir.

Çünkü bu fiyatın hangi şartlarda verildiğini herkes biliyor. Fındığın üzerinden siyaset yapmamak gerekiyor. Fındığa verilen paralar halkın alın teri ile biriktirilerek verilen paralardır. 1.3 katrilyon verilerek alınan fındıklar hala depolarda duruyor. Bu paralarda bizim insanımızın vergilerinden verilen paralardır” dedi.

elifcavus@haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel