Döner tezgahında kadın usta

30 yaşındaki Aslı Özdemir, aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla çalışmaya başladığı restoranda döner ustası oldu.

Döner tezgahında kadın usta

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi 30 yaşındaki Aslı Özdemir, ailesinin geçimine katkı sağlamak için döner ustası oldu.


Özdemir, yaptığı açıklamada sanayi sitesinde bir tamirhanede çalışan eşine destek olmak için çalışmaya karar verdiğini söyledi.

Çalışmak istediğini söylediği eşinin de kendisine destek olduğunu belirten Özdemir, çalıştığı restoranda 4 yıl önce işe başladığını aktardı.

Burada döner eti hazırlamayı, pişirmeyi ve kesmeyi öğrendiğini bildiren Özdemir, "İşe başladığımda masalara servis açıyor, kahvaltı tabakları hazırlıyordum. Daha sonra iş yeri sahibinden döner yapmasını öğrendim. İlk zamanlarda oldukça zorlandım ama şimdi hem et hem de tavuk döner yapıyorum ve müşterilere sunuyorum." dedi. 

Müşterilerin başlarda bir kadının döner kestiğini görünce şaşkınlıklarını gizleyemediklerini dile getiren Özdemir, "Müşteriler beni döner tezgahının başında  görünce önce şaşırıyor, sonra tebrik ediyorlar. Kadın olduğum için özellikle bayan müşteriler beni tercih ediyor. Öğrenciler ve çalışan bayanlar öğle yemeklerini gelip burada yiyerek beni onurlandırıyor. Çünkü bir kadının hijyen kurallarına daha fazla uyacağını biliyorlar. Herkesin sevgi ve ilgisi var." diye konuştu.

İşte en büyük desteği eşinden ve çalıştığı iş yeri sahibinden gördüğüne işaret eden Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlkokul ve ortaokula giden iki çocuğum var. Onları rahat okutmak istiyorum. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Evde oturmak yerine aile bütçemize katkı sağlamak istedim. Burada günde 40 kilogram  döner kesiyorum.  Zorlandığım tek şey sıcakta ocağın karşısında döner kesmek. Başka bir zorluğu yok, işimi severek yapıyorum. Hem aile bütçemize katkı sağlıyorum hem de artık bir mesleğim var."

İş yeri sahibi Fikri Yılmaz da genelde erkeklerin yaptığı döner ustalığını Aslı Özdemir'in başarıyla sürdürdüğünü söyledi.


Müşterimiz arttı
 

İşe servis elemanı olarak başlayan Özdemir'in kendi isteğiyle döner ustalığını öğrendiğini anlatan Yılmaz, "Her gün dönerin yapılışını ve kesilmesini izliyordu. 'Ben de yapmak istiyorum. Bu işi öğrenip mesleğim olsun istiyorum' dedi. Bana yardım ederek başladığı işte şimdi benden daha iyi döner ustalığı yapıyor.  Onun döner ocağının başına geçmesi, müşteri sayımızın artmasını sağladı. Bayan olduğu için tercih edenler sayesinde müşterilerimiz arttı." dedi.

Restorana gelen müşterilerde Özdemir'in işteki titizliği nedeniyle yemek için burayı tercih ettiklerini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel