Dolandırıcılıkta darbe oyunu !

Giresun da dolandırıcılıkta darbe oyunu...

Dolandırıcılıkta darbe oyunu !
Son yıllarda telefonla kişileri arayarak artan dolandırıcılık olaylarına kendisini polis, asker ve kamu görevlisi olarak tanıtanların son oyunu ‘darbe’ oldu. 
Giresun İl Emniyet Müdürlüğü İnternet sitesi üzerinden yayınladığı bilgilendirme notuyla vatandaşları bu konuda uyararak dikkatli ve duyarlı olunması istendi. Giresun Emniyeti yayınladığı bilgi notunda şu ifadelere yer verdi: 

“Son zamanlarda vatandaşlarımızı telefonla arayarak dolandırıcılar ‘darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkartıldı, FETÖ/PDY Örgütüne müzahir bankadan hesabınıza para aktarıldığı ve adınızın FETÖ/PDY listesinde olduğu, adınız darbeye karıştı veya darbe listesinde adınız var’ gibi bir takım kurgular üzerine operasyon yapılacağı beyan edilerek vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulunduklarından vatandaşlarımızın bu kişilerden gelen telefonlara itibar etmemeleri gerekir. Ayrıca asker veya polis üniforması giyerek dolandırıcıların vatandaşlarımızın ikametlerine giderek 'olağanüstü durumdan dolayı oğlunuzu askere alacağız, acilen teslim etmeniz gerekmektedir.' veya 'İkametinizde arama yapacağız' diyerek hırsızlık veya dolandırıcılık yapmak girişimine başvurabileceğinden vatandaşlarımızın bu kişileri anında 155 polis imdat hattına bildirmeleri gerekmektedir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler