Dolandırıcı Afrikalılar serbest!

Samsun'da üzeri siyah renkli kimyasal boyayla kaplı 4 bin 800 adet sahte 500 euro ile yakalandıkları iddiasıyla tutuklanan 2 Afrikalı yargılandıkları ilk mahkemede beraat etti. Edinilen bilgiye göre, İlkadım ilçesi Kale Mahallesi AK Parti İl Seçim Koordin

Dolandırıcı Afrikalılar serbest!

Samsun'da üzeri siyah renkli kimyasal boyayla kaplı 4 bin 800 adet sahte 500 euro ile yakalandıkları iddiasıyla tutuklanan 2 Afrikalı yargılandıkları ilk mahkemede beraat etti.

Edinilen bilgiye göre, İlkadım ilçesi Kale Mahallesi AK Parti İl Seçim Koordinasyon Merkezi'nin yakınında yürüyen 2 Afrikalı, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekiplerinin dikkati çekti. Polisi fark edince kaçmaya başlayan Fildişi vatandaşı P.P. (15) ile Rwanda vatandaşı H.S. (18), kovalama sonucu yakalandı. Gözaltına alınan P.P. ile H.S.'nin valizlerinde yapılan aramada 20 koli içinde 8 bin 400 adet üzerleri siyah renkli kimyasal boyayla kaplı sahte 500'lük euro ve kimyasal sıvı madde ele geçirildi. Yaşları küçük olduğu için Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen P.P. ve H.S., daha önce birbirlerini tanımadıklarını, İstanbul'da tanıştıktan sonra birlikte Samsun'a geldiklerini söyledi. Zanlılar, valizlerdeki malzemelerin de kendilerine ait olmadığını ve tanımadıkları bir kişinin valizi kendilerini verdiğini iddia etti. 20 Mayıs 2011 tarihinde tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Afrikalı gençlerin bugün yargılanmalarına başlandı.

Söz konusu sahte banknotların, kimyasal maddenin içinde bırakıldığında sahte yıkanarak eski haline döndüğü ileri sürülerek parada sahtecilik ve dolandırıcılık suçundan tutuklanan P.P. ve H.S. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Tercüman aracılığıyla ifade veren Afrikalılar, haklarındaki suçlamaları kabul etmediler ve söz konusu siyah renkli kağıtları tanımadıkları bir kişinin aldıklarını ileri sürdüler. Merkez Bankası Banknot Matbaası Genel Müdürlüğü'nden gelen raporda ele geçen kağıtların sahtecilik unsuru oluşturmadığı belirtildi. Mahkeme heyeti 2 Afrikalı'nın parada sahtecilik suçundan üzerlerine atılan suçlamada suç unsurları oluşmadığından beraatlarına ve tahliyelerine karar verdi.

Öte yandan, ABD'nin, Irak'ı işgalinden sonra buradaki askerlerine maaşlarını, çalınmaması için "kara para" şeklinde göndermesinin ardından tüm dünyada kara para dolandırıcılığı başladı. Yapılan araştırmada paraların üzeri siyah kimyasal bir boyayla kaplanıyor, para güvenli bir şekilde ulaştırıldıktan sonra özel bir kimyasalla yıkanarak eski haline dönüştürülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler