Dokuma tezgahları kuruldu

Trabzon Halk Eğitim Merkezi’nde Avustralya Büyükelçiliği’nin katkıları ile yöresel dokuma tezgahları kuruldu.Dokuma tezgahlarının faaliyete geçmesi ile ilgili düzenlenen törene Avustralya Büyükelçisi Alan Biggs ve eşi Christine Biggs, Trabzon Valisi Yardı

Dokuma tezgahları kuruldu

Trabzon Halk Eğitim Merkezi’nde Avustralya Büyükelçiliği’nin katkıları ile yöresel dokuma tezgahları kuruldu.

Dokuma tezgahlarının faaliyete geçmesi ile ilgili düzenlenen törene Avustralya Büyükelçisi Alan Biggs ve eşi Christine Biggs, Trabzon Valisi Yardımcısı Mahmut Halal, Trabzon Belediye Başkanı Yardımcısı Hüseyin Turan, Trabzon Halk Eğitim Müdürü Mehmet Öngöz ile davetliler katıldı.

Törende konuşan Büyükelçi Biggs “Avustralya Türkiye’den çok uzak bir ülke olmasına rağmen ülkemizde çok sayıda Türk vatandaşı yaşamaktadır. Benim de en büyük amacım Türkiye ile aramızdaki ilişkileri daha iyiye götürmek. Böyle projelere destek olarak ilişkilerimizi ilerleteceğimizi düşünüyorum. Proje ile birlikte kadınlarımıza yeni beceriler öğretip onların topluma katkıda bulunmalarını sağlıyoruz beni en çok mutlu eden konu da bu. Bu binanın tarihi olması geçmiş ile günümüzü birleştiren bir yapıda olması dokuma tezgahlarının buraya kurulmasına ayrı bir anlam katıyor” dedi.

Açılış töreninin ardından dokuma tezgahlarının başına eşi Christine ile birlikte geçen Biggs ilk dokuma işlemini gerçekleştirdi. Yaşam Kadın Merkezi Genel Başkanı Cavidan Yılmaz tarafından yöresel ürünler hediye edilen Biggs bayan katılımcılarla sohbet etti.

Toplamda 17 bin 500 liraya mal olan ve masraflarının tamamının Avustralya Büyükelçiliği tarafından karşılanan 10 dokuma tezgahında bakteri üretmeyen özellikte Sürmene ve Rize bezleri (Feretiko) dokunacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel