DOKA 1 milyar liralık katma değer oluşturdu

Adıyaman "Verdiğimiz destekle hayata geçirilen 250 milyon liralık yatırımdan elde edilen katma değer 1 milyar liraya ulaştı"

DOKA 1 milyar liralık katma değer oluşturdu
 DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman Ajans, Karadeniz'deki 6 ilde 6 yılda uygulanan bin 22 projeye 141 milyon 501 bin lira mali destek sağladı. Verdiğimiz destekle hayata geçirilen 250 milyon liralık yatırımdan elde edilen katma değer 1 milyar liraya ulaştı"

 Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Ajans tarafından 6 yılda Karadeniz'deki 6 ilde uygulanan bin 22 projeye, 141 milyon 501 bin lira mali destek sağlandığını belirtti.
 
Adıyaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DOKA'nın Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon'da faaliyet gösterdiğini söyledi.
 
Ajansın, bu illerde hazırlanan projelere mali yardım ve teknik destek sağladığını ifade eden Adıyaman, "DOKA, kamu ve özel kesimle sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak, yerel potansiyeli harekete geçirmek amacıyla kuruldu." dedi.
 
Ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırma, sürdürülebilirliği sağlama ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmanın da ana hedefleri arasında yer aldığını belirten Adıyaman, şöyle devam etti:
 
"Çalışmalarımızı bu prensipler doğrultusunda sürdürüyoruz. DOKA bugüne kadar 10 destek programı ile 4 güdümlü proje çerçevesinde proje ilanına çıktı. Program ve projeler çerçevesinde DOKA, Karadeniz'deki 6 ilde 6 yılda uygulanan bin 22 projeye 141 milyon 501 bin lira mali destek sağladı. Projelerin toplam bütçesi yaklaşık 250 milyon lira, bu da demek oluyor ki toplam bütçenin yüzde 58'ini biz sağladık."
 
- TRABZON'A 35 MİLYON LİRA DESTEK
 
Artvin'e 91 proje için 14 milyon 923 bin lira, Giresun'a 133 proje için 14 milyon 877 bin lira ve Gümüşhane'ye 140 proje için 19 milyon 629 bin lira aktarıldığını anlatan Adıyaman, 184 proje için Ordu'ya 27 milyon 700 bin lira, 144 proje için Rize'ye 23 milyon 581 bin lira, 244 proje için Trabzon'a 35 milyon 184 bin lira kaynak aktarıldığını söyledi.
 
- "2016 GELECEK YILLARA YOL GÖSTEREN BİR YIL OLDU"
 
Adıyaman, DOKA'nın AB projeleri kapsamında hayata geçirdiği önemli projelerin toplam finansman tutarının da 68,5 milyon lira olduğunu belirtti.
 
Onur Adıyaman, DOKA'nın kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede yürütülen çalışmaların, 2016 yılındaki projelerin desteklenmesi noktasında büyük önem taşıdığını, 2016'nın da adeta gelecek yıllara yol gösteren bir yıl olduğunu dile getirdi.
 
DOKA'nın faaliyetlerinin temel odak noktasının turizm olarak seçildiğini bildiren Adıyaman, şunları kaydetti:
 
"Biz, bugüne kadar yapılan herşeyi adeta turizme giriş olarak değerlendiriyoruz. Asıl sıçramanın bundan sonra gerçekleşeceğine inanıyoruz. Dolayısıyla turizmde 2017'den 2023'e kadar çok önemli gelişmeler yaşanacağına inanıyoruz. Verdiğimiz destekle hayata geçirilen 250 milyon liralık yatırımdan elde edilen katma değer, 1 milyar liraya ulaştı. Yeni projelere sağlanacak destek sayesinde bu rakam önümüzdeki yıllarda artmaya devam edecek."
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel