Doğum Hastanesi kapanıyor

Trabzon Doğum ve Çocuk Bakımevi kapanarak Nümune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınacak.Son dönemlerde Trabzon kamuoyunda  Nümune Hastanesi kapanarak Kaşüstünde yapılan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine taşınacağı söylentilerinin çıkması üzerine

Doğum Hastanesi kapanıyor

Trabzon Doğum ve Çocuk Bakımevi kapanarak Nümune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınacak.

Son dönemlerde Trabzon kamuoyunda  Nümune Hastanesi kapanarak Kaşüstünde yapılan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine taşınacağı söylentilerinin çıkması üzerine haber61.net’e konuşan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Ekrem Algün, Numune hastanesinin kapanacak söylemlerinin Trabzon Kamuoyunda çıkma nedeninin hastanenin isim değişikliğinden kaynaklandığını söyledi.

 

Eski adı  Nümune Hastanesi olan hastanenin Kaşüsütü’nde yapılan Kanuni Eğitim ve Araştırma hastanesi ile sadece bir çatı altına alınarak aynı isimle hizmet verecek olması Trabzonlu vatandaşların hastanenin kapanacağını öngörmelerine neden oldu.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulundu Algün, “ Nümune hastanesi yine aynı yerinde ve aynı binasında 200 yatak kapasitesiyle Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampusu adı altında Trabzon halkına hizmet vermeye devam edecek. Yenicuma mahallemizde bulunan Doğum Hastanesi ise  Nümune Hastanesinin bünyesine katılarak Kanuni Araştırma Hastanesinin Nümune Kampusunde hizmet verecek.

 

Yenicuma’da bulunan binanın yeri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) yeri olduğu için bu yere Trabzon’da dağınık durumda olan SGK il müdürlüğü şehrin muhtelif yerlerindeki yerlerini taşıyacak. Böylelikle SGK ilerleyen aylarda Yenicuma’da bulunan şu anki doğum hastanesinin yerinde hizmet verecek” dedi.

Başhekim Algün sözlerini şöyle sürdürdü: “Nümune Kampusunde bulunan 200 yatağın 80’den fazlası Onkoloji servisinin hizmetinde olacak. 120 yatak ise diğer vakaların hizmetinde binanın arka kısmına yapılacak olan yeni bina ile hastanenin kapasitesi artırılarak Doğum Hastanesinin yeni yeri olmuş olacak”

 

Bu sözler gerçek değil 

Konu ile ilgili bilgisine başvurmuş olduğumuz Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ekrem Algün, “Hastanene kapanmıyor sadece Kaşüsütüne yeni yapılan hastane ile aynı çatı altına alınarak hizmet vermeye devam edecek. Bu söylemleri maksatlı çıkaran kişiler var ve bunlar gerçeği yansıtmıyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel