Doğu Karadeniz'in tek camisiz köyü

 Giresun'un tek camisiz köyünün Çanakçı'nın Kahraman köyü olduğu belirtildi. Çanakçı'nın Kahraman köyü sakinleri, kendilerini bildi bileli cemaatle kılınan namazlar için 9 kilometre mesafede bulunan komşu köye gittiklerini belirtti. Köyü maddi imkansızlık

Doğu Karadeniz'in tek camisiz köyü

 Giresun'un tek camisiz köyünün Çanakçı'nın Kahraman köyü olduğu belirtildi.

 
Çanakçı'nın Kahraman köyü sakinleri, kendilerini bildi bileli cemaatle kılınan namazlar için 9 kilometre mesafede bulunan komşu köye gittiklerini belirtti.
 
Köyü maddi imkansızlıktan dolayı cami yaptıramadıklarını belirten Köy Azası Kelami Kanbur; "Bir çok köyde birden fazla cami var ancak içini dolduracak cemaati bulunmamakta, bizim köyde ise cemaatimiz var ancak cami yok. Herkes vakit namazını evinde kılıyor ama cemaatle kılınan namazları ise köyümüzden 8-9 kilometre mesafedeki komşu köye giderek kılıyoruz" dedi.
 
Yaklaşık 20 yıl önce Çanakçı'nın Deregözü köyünden ayrılarak ayrı bir muhtarlık olduklarını belirten Köy Muhtarvekili Mithat İmat ise; şunları söyledi: "Köyümüzün 50 hanesi ve 300 nüfusu var. Bir o kadarından fazlası gurbette yaşıyor. Yazın köyün nüfusu bini buluyor.Köyümüzün yol,su sorunu var ama bir o kadar da cami ihtiyacımız bulunmaktadır. Köylülerimiz ramazan ayında, cuma ve bayramlarda komşu köylere gidiyor.Hatta cenaze namazlarımızı bile komşu köylerde kılmak zorunda kalıyoruz.Bayramlarda ise yaşlılarımız Bayram namazı kılmak için akşamdan komşu köydeki akrabalarına gidiyor.İmkansızlıktan köyümüze bir cami yaptıramadık. Yerimiz var temeli kazıldı ama bir türlü temel atamadık." Köy sakinlerinden Ali Kanbur ise, camisi olmayan tek köyün kendilerinin olduğunu söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler