Doğu Karadeniz'i kar vurdu! Tam 556 köy...

Doğu Karadeniz'deki etkili kar yağışı dolayısıyla Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta 556 köy yolu ulaşıma kapandı.Trabzon'da kar yağışı sonucu 295 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.İl Özel İdaresi'ne bağlı 61 ekip, merkezde 10, Akçaabat'ta 20,

Doğu Karadeniz'i kar vurdu! Tam 556 köy...

Doğu Karadeniz'deki etkili kar yağışı dolayısıyla Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta 556 köy yolu ulaşıma kapandı.

Trabzon'da kar yağışı sonucu 295 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi'ne bağlı 61 ekip, merkezde 10, Akçaabat'ta 20, Araklı'da 38, Arsin'de 9, Beşikdüzü'de 20, Çarşıbaşı'da 15, Çaykara'da 19, Dernekpazarı'nda 7, Düzköy'de 4, Hayrat'ta 9, Köprübaşı'da 2, Maçka'da 30, Of'ta 37, Sürmene'de 14, Şalpazarı'nda 17, Tonya'da 7, Vakfıkebir'de 34 ve Yomra ilçesinde 3 olmak üzere 295 köyün, 3 bin 880 kilometrelik yolunu açmak için karla mücadele çalışması yürütüyor.

-Rize

Rize'de kar yağışı kent merkezinde sona erdi ancak yüksek kesimlerde aralıklarla devam ediyor.

Merkezde 30, Ardeşen'de 12, Çamlıhemşin'de 5, Çayeli'nde 40, Derepazarı'nda 7, Güneysu'da 2, Hemşin'de 2, İkizdere'de 22, İyidere'de 3, Kalkandere'de 15 ve Pazar ilçesinde 25 olmak üzere 163 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresine bağlı 68 ekip, toplam 2 bin 804 kilometrelik kapalı köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları ekipleri de Karadeniz Sahil Yolu'nda yol temizleme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kent merkezinde yağışın durmasının ardından Rize Belediyesi ekiplerince mahalle yollarında kar temizleme çalışmalarına ağırlık verildi.

Sabah saatlerinde yaşanan buzlanma nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Belediye ekipleri hastane önlerindeki buzları temizlemek için özel ekip oluşturdu.

Enerji nakil hatlarında büyük hasarlar meydana gelmesi sebebiyle Çamlıhemşin, Çayeli, Hemşin ve Güneysu ilçelerinin büyük bölümüne, Fındıklı, İkizdere, İyidere, Kalkandere ve Pazar ilçelerine ise kısmen elektrik verilemiyor.

Elektrik kesintisi nedeniyle telefon santrallerinin de hasar gördüğü, bu nedenle ilçelerde ve köylerde telefon irtibatında sorun yaşandığı kaydedildi.

Aksaklıkların giderilmesi için yetkililer çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

-Artvin

Kar yağışının etkili olduğu Artvin'de merkezde 10, Arhavi'de 16, Borçka'da 22, Hopa'da 13, Murgul'da 5, Yusufeli'nde 3 ve Şavşat ilçesinde 14 olmak üzere 83 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi'ne bağlı Yol ve Ulaşım Hizmetleri ekipleri, kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalarına devam ediyor.

Hopa-Borçka kara yolundaki 690 rakımlı Cankurtaran geçidinde kar ve buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Trafik ekipleri Borçka ve Hopa çıkışında yapılan kontrollerle, zincir takmış araçların geçişine izin veriyor.

-Gümüşhane

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde 12 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Gümüşhane İkisu-Şiran kara yolu Tarsun Dağı Geçidi kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Kürtün ilçesinde taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bugün ara verildi.

Öte yandan Bayburt'ta, kışın kar nedeniyle kapanan ve kışın kimse yaşamadığı için çalışma yapılmayan 3 köyün yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel