Doğu Karadeniz'e özel yol!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın ‘Karadeniz’in can suyu’ diye tanıttığı ‘Yeşil Yol’ Projesi start aldı. İlk etapta valiliklere 5’er milyon lira olmak üzere 40 milyon TL ödenek gönderildi.  ARTVİN’E KADAR HAT Samsun’dan yaylaya çıkacak olan bir kişi, muhte

Doğu Karadeniz'e özel yol!
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın ‘Karadeniz’in can suyu’ diye tanıttığı ‘Yeşil Yol’ Projesi start aldı. İlk etapta valiliklere 5’er milyon lira olmak üzere 40 milyon TL ödenek gönderildi.
 
 
ARTVİN’E KADAR HAT
 
Samsun’dan yaylaya çıkacak olan bir kişi, muhteşem doğa, tarihi eserler, eşi benzeri olmayan flora ve temiz hava eşliğinde Artvin’e kadar yaylalardan geçip kesintisiz olarak gidebilecek. DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Turizm Koordinatörü Yusuf Ziya Ergene, “Çoğu var olan yollarda yapılacak olan düzenlemelerle, 2 otobüs karşılıklı geçebilecek” diye konuştu.
 
TURİSTLER YAYLAYA
 
Projenin 3 yılda tamamlanacağını kaydeden Ergene, “Turistler zaten yaylaları gezmek istiyor ama yollar buna engel oluyordu. Bu sıkıntı son buluyor. İkinci aşamada konaklama yerlerine ağırlık verilecek. Turistleri deniz, güneş, kum üçgeninden uzaklaştırıp Karadeniz’in doğal güzelliklerine çekmeyi planlıyoruz. İlk hedef, 2 milyon turisti yaylalara çıkarmak” dedi.
 
Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt’taki yüzlerce yayla, 2 bin kilometrelik yolla birbirine bağlanacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel