Doğu Karadeniz’e kar uyarısı

Meteoroloji Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli kar yağışı uyarısında bulundu.

Doğu Karadeniz’e kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde Kuvvetli kar yağışı ve don zirai uyarısı yapıldı.

Yapılan uyarıda "26.03.2021 Cuma günü öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde görülecek kar yağışlarının Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç ve yüksek kesimleri ile Artvin, Gümüşhane ve Bayburt illerinde kuvvetli, yer yer yoğun (10-30cm) olması bekleniyor. Cumartesi (27.03.2021) öğle saatlerinde bölgenin batı kesimlerinde, akşam saatlerinde doğu kesimlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli kar yağışlarının meydana getireceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. 

DON UYARISI

Meteoroloji zirai don konusunda da üreticilere uyarıda bulunarak “tarımsal faaliyetlerin başladığı/devam ettiği Karadeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzer ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” denildi. 

Haber61 - Haber servisi - 

Doğu Karadeniz’e kar uyarısı

Doğu Karadeniz’e kar uyarısı

Doğu Karadeniz’e kar uyarısı
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler