Doğu Karadeniz'den katılım bekleniyor

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 firması yarışmasına Doğu Karadeniz’den şirketlerin de katılması istendi..Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu,  Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketini bütün dünyaya tanıtmayı hedefledikler

Doğu Karadeniz'den katılım bekleniyor

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 firması yarışmasına Doğu Karadeniz’den şirketlerin de katılması istendi..

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu,  Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketini bütün dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.
 
Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi listesinde yer alarak görünürlüğünü arttırmak isteyenlerin başvuruda bulunmalarını isteyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Türkiye 100 girişimcilerinin başarı öykülerinin, iş hayatına yeni gireceklere örnek olmasını umut ediyoruz. ”dedi.
 
Hisarcıklıoğlu, “Türkiye 25’in ardından şimdi de Türkiye 100 Programı’nı başlatıyoruz. Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketini dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Başarılı şirketlerimizin görünürlüklerini arttırarak, bu şirketlerimizin yeni yatırımcılara, müşterilere ve tedarikçilere erişimini kolaylaştırmak ve bu sayede büyüme süreçlerine katkı sunmak istiyoruz. “şeklinde konuştu.
 
Programın, AllWorld Network, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ortaklığında yürütüldüğünü belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:  “Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerine küresel ölçekte dikkat çekmek için Türkiye 100 projesini başlattık. Halka açık olmayan ve hızla büyüyen bir şirkete sahipseniz  (Türkiye Hızlı Büyüyen 100) tam size göre. “
 
Hisarcıklıoğlu, Kazanan şirketlerin 2010 ve 2012 yılları arasında satış gelirlerindeki büyüme performansına göre sıralanacağını aktararak, “ Tek değerlendirme kriteri satış gelirlerinin ilgili dönemdeki büyüme ortalaması olacaktır. Satışlarını en fazla arttıran 100 şirket belirlenecek ve en hızlı büyüyen şirket birinciliğe hak kazanacaktır. “dedi.
 
TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu şu açıklamayı yaptı: “2023 yılında ise kişi başı geliri 25,000 dolara, ihracatı ise 500 milyar dolara çıkartma hedeflerimiz var. Türkiye’nin petrolü yok. Ancak, sahip olduğumuz girişimci ruh petrolden daha değerli. Türkiye, rekabet gücünün temelinde yenilikçilik ve verimlilik olan şirketleri kuran girişimcilerimiz sayesinde 2023 hedeflerini yakalayacaktır.
 
 Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalamasına katkı sunan en hızlı büyüyen 25 şirketi, 2011 yılında, Türkiye 25 Programı ile belirlemiştik. Türkiye 25 listesindeki şirketler, küresel krizin olumsuz etkilerinin en çok hissedildiği 2008-2010 döneminde, yıllık ortalama yüzde 250’lik bir büyüme performansı sergilediler.
 
Satış cirosunu her yıl iki katın üzerinde arttıran Türkiye 25 şirketleri, bu başarıları sayesinde yazılı ve görsel basında sıklıkla yer aldılar. AllWorld Network’ün dünyanın dört bir tarafından hızlı büyüyen şirketleri içeren iletişim ağının parçası haline geldiler. 2011 yılında Harvard Üniversitesi’nde düzenlenen AllWorld Harvard Zirvesi’ne katılarak yeni iş ilişkileri geliştirdiler ve ABD pazarına girmenin püf noktaları hakkında bilgi edindiler.”
 
AllWorld Network hakkında ?
 
AllWorld Network’ün hedefi yükselen ekonomilerdeki hızlı büyüyen şirketlerin tümünü tespit ederek, görünür kılmaktır. Dünya ekonomisinin ağırlık merkezi batıdan doğuya, gelişmiş ülkelerden yükselen pazar ekonomilerine doğru kayıyor. Bu köklü değişimi, yükselen ekonomilerdeki başarılı girişimciler gerçekleştiriyor. Ancak, dünya, böylesine büyük bir değişimin mimarlarını yeteri kadar tanımıyor.
 
AllWorld Network, yükselen ekonomilerdeki başarılı girişimcilerin görünürlüklerini arttırarak dünyanın onlardan haberdar olmasını sağlamayı amaçlıyor. Afrika, Orta Doğu, Asya ve Avrasya’daki en hızlı büyüyen şirketleri listeleyip, dikkatleri bu şirketlerin üzerine çekerek, başarılı şirketlerle potansiyel yatırımcıları, yeni müşterileri ve tedarikçileri buluşturarak, büyümelerine katkı sunuyor.
 
 AllWorld modeli nasıl çalışır?
 
AllWorld yükselen ekonomilerdeki hızlı büyüyen şirketleri listeler. Amaç, listede yer alan şirketlerin görünürlüklerini arttırarak, bu şirketlerin, potansiyel yatırımcılar, yeni müşteriler ve tedarikçilerle buluşmasını sağlamaktır. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler sayesinde, başarılı şirketlerin görünürlüklerinin arttırılması, bu şirketlerin büyüme hızının katlanmasını beraberinde getirmektedir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler