Doğu Karadeniz'de kar nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarından 287'si açıldı

Doğu Karadeniz'de ulaşıma kapanan 395 köy yolundan 287'si yapılan çalışmalarla açıldı.

Doğu Karadeniz'de kar nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarından 287'si açıldı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde hafta sonu etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan toplam 395 köy yolundan 287'si, İl Özel İdarelerinin yoğun çalışmaları sonucu yeniden ulaşıma açıldı. Giresun, Bayburt, Rize, Gümüşhane ve Artvin'deki ekipler, karla mücadelede önemli bir mesafe kaydetti.

Bölgede kar yağışının etkisini yitirmesiyle, İl Özel İdare ekipleri yol açma çalışmalarını hızlandırdı. Yürütülen çalışmalar sonucunda, Giresun'da 45, Rize'de 58, Gümüşhane'de 92, Artvin'de 64 ve Bayburt'ta 28 köy yolunun ulaşıma açılması sağlandı.

Ancak hala, Giresun'da 20, Rize'de 6, Gümüşhane'de 9, Artvin'de 73 köy yolu olmak üzere toplam 108 köy yolunda karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Ekipler, bölgedeki tüm kapalı yolları açmak için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Karayolları ekipleri de Rize'de, Ovit Dağı Sivrikaya mevkisi ve Ayder Yaylası'nda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Artvin'de ise Şavşat-Ardahan kara yolu güzergahında bulunan Sahara Geçidi'nde aralıklı kar küreme ve tuzlama işlemleri gerçekleştiriliyor.

Diğer yandan, bölgedeki Atabarı Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 120 santimetreyi aşması, kayakseverler için sevindirici bir durum oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler