Doğu Karadeniz'de kar etkili oldu! 367 köy yolu ulaşıma kapandı

Doğu Karadeniz'i etkisi altına alan kar yağışları sebebiyle 367 köy yolu ulaşıma kapandı.

Doğu Karadeniz'de kar etkili oldu! 367 köy yolu ulaşıma kapandı

Doğu Karadeniz Bölgesi, geçtiğimiz hafta sonu yoğun kar yağışının etkisi altına girdi. Bu doğa olayı sonucunda bölgede yer alan Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Rize'de birçok köy yolunun ulaşıma kapanması yaşandı.

Artvin merkez ve çevresindeki ilçelerde toplam 137 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapanması dikkat çekiyor. Özellikle Ardanuç'ta 40, Şavşat'ta 49 ve Yusufeli'nde 11 köy yolunun kapalı olması, bölgenin kar yağışından ne derece etkilendiğini gözler önüne seriyor.

Rize'de ise toplam 64 köy yolu, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Bu ilçeler arasında İkizdere'de 23 ve Çayeli'nde 10 köy yolu ulaşma kapandı.

Giresun ve Gümüşhane'de de durum farklı değil. Giresun'da Alucra ve Çamoluk'ta toplam 50 köy yolu, Gümüşhane'de ise Kelkit ve Şiran'da toplam 68 köy yolu ulaşıma kapandı. Bu durum, bölgedeki hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Bölgedeki ekipler, karla mücadele çalışmalarına devam ediyor. Karın etkili olduğu bölgelerdeki yolların açılması için yoğun çaba sarf ediliyor. Trabzon'da ise herhangi bir köy yolunun ulaşıma kapanmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler