Doğu Karadeniz'de hangi balık azaldı

 Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, "Denizlerimizde bu yıl mezgit balığı yok denecek kadar az" dedi. Arslan açıklamada, küçük balıkçının önemli geçim kaynaklarından biri olan mezgit balığı avcılığının geçen yıla oranla azaldığını söyled

Doğu Karadeniz'de hangi balık azaldı

 

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, "Denizlerimizde bu yıl mezgit balığı yok denecek kadar az" dedi.
 
Arslan açıklamada, küçük balıkçının önemli geçim kaynaklarından biri olan mezgit balığı avcılığının geçen yıla oranla azaldığını söyledi.
 
Denizlerde balık avcılığının en çok yapıldığı Eylül ve Ekim aylarında mezgit balığının kendilerini hüsrana uğrattığını ifade eden Arslan, şunları söyledi:
 
"Mezgit balığı özellikle bu yıl çok az. Bu durum bizi ilerisi için düşündürüyor. Yetkililerin bu konuda çalışmalar yapması gerekiyor. Denizlerimizde balık çeşitliliği ve stokları artırılmalı. Bu, gelecek nesiller için çok önemli. Tüm balıkçılar da bilinçli avcılık yaparak balık stoklarının artmasına katkı sağlamalı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel