Doğu Karadeniz Turizmine yöresel ürün katkısı

Yöresel ürünlerle turizme katkı sağlanacak…

Doğu Karadeniz Turizmine yöresel ürün katkısı

Doğu Karadeniz’deki yöresel ürünler kullanılarak turizme katkı sağlanması için yapılan çalışmalar arttırılacak.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından “3T Tarım-Ticaret-Turizm” sloganı ile organize edilen “12X12 Karadeniz Toplantıları” kapsamında 27 Nisan’da turizm konusu ele alınacak.

Farkındalık yaratarak turizme katkı sağlamak amacıyla geniş kapsamlı olarak organize edilecek toplantı için TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ve Genel Sekreter Yardımcısı Nazlı Genç, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu’nu ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundular.

Meclis başkanı Sebahattin Arslantürk, önceliği borsanın iştigal alanına giren yöresel ürünlere vererek, her aşamada yörede turizmin gelişmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini ve bunun için de üzerlerine düşen görevi yerine getirmek amacıyla bu tür etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

Arslantürk, “Fındık, çay, Tonya Tereyağı, Vakfıkebir Ekmeği gibi bilinen yöresel ürünler öncelikli olmak üzere tarımsal değerlerimizle de turizme katkı sağlayacak projeleri uygulamayı hedefliyoruz. Bunun için başta Turizm ve Kültür Müdürlüğü olmak üzere sektörle ilgili tüm kesimlerle işbirliği yapacak, etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Ergan’da, borsa olarak kurdukları örnek bahçeler başta olmak üzere, fındık alanlarında gezme, toplama gibi etkinlikleri özel sektörle birlikte organize edebileceklerini bildirdi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Ayvazoğlu ise, Trabzon’un 15 bin civarındaki turistik yatak ile büyük bir konaklama imkanı sunduğuna dikkat çekerek, “Sadece Trabzon’a değil, yöreye gelen turistleri buralarda tutacak, meşgul edecek, eğlendirecek farklı etkinliklerle turizmi çeşitlendirmeliyiz. Borsamızın bu konudaki duyarlılığı ve yaratmak istediği farkındalık takdire değerdir. Herkesin ve her kesimin altın yumurtlayan tavuk turizm söz konusu olduğunda aynı duyarlılık ve sorumlulukla hareket etmesi her bakımdan kazandırıcı olacaktır” dedi.

Görüşmede, 4’üncüsü Nisan ayında, “4 Mevsim 12 Ay Turizm” sloganı ile gerçekleştirilecek toplantı için birlikte çalışılması kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel