Doğu Karadeniz Mobilyacılarından Azerbaycan ve Gürcistan'a çıkarma

Doğu Karadeniz'de faaliyet gösteren mobilyacılar Azerbaycan ve Gürcistan'a çıkarma yaptı.

Doğu Karadeniz Mobilyacılarından Azerbaycan ve Gürcistan'a çıkarma

Haber61 - Haber Servisi - Doğu Karadeniz Mobilya sektör temsilcileri Azerbaycan ve Gürcistan’a çıkarma yaptı.


Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) organizasyonunda ve Mobilyacı İşadamları (MOBİAD) işbirliğinde gerçekleştirilen Yurtdışı Pazarlama Faaliyetleri kapsamında 05-10 Şubat 2018 tarihleri arasında Azerbaycan’ın Bakü ve Gürcistan’ın Tiflis şehirlerine yönelik "Yurtdışı Pazarlama Faaliyeti” gerçekleştirildi.

Bölgeye gerek mesafesi gerekse kültürel yakınlığı nedenleriyle Trabzon için önemli bir pazar olan Azerbaycan ve Gürcistan'a açılmak isteyen veya anılan pazardaki paylarını daha da artırmayı amaçlayan Mobilya firmaları için önemli bir fırsat olan faaliyete Bölgede faaliyet gösteren 8 firma ve 12 firma temsilcisi, ayrıca DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoüan ile  Ekonomi Bakanlığı yetkilisi katıldı.

Doğu Karadeniz Mobilyacılarından Azerbaycan ve Gürcistan'a çıkarma

İki ayaklı gerçekleştirilen söz konusu programın ilk bölümünde Azerbaycan/Bakü’de 06 Şubat 2018, Gürcistan/Tiflis’de 08 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilen firmalar arası ikili iş görüşmelerinde firmalar Azeri ve Gürcü partnerleri ile önemli bağlantılar kurdular.

Heyete katılan üyeler Gürcü ve Azeri partnerleri ile yaptıkları görüşmelerin yanısıra anılan ülkelerin yerel piyasalarında gerçekleştirilen yerinde inceleme ve görüşmelerde de Gürcü ve Azeri firma temsilcileri ile ticari görüşmeler yapma fırsatı elde ederek, verimli geçen görüşmeler neticesinde firmalar ileriye yönelik ikili dış ticari ilişkilerini potansiyeli ölçeğinde geliştirmeye katkı sağlayacak önemli işbirliklerine imza attılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel