"Doğu Karadeniz Demiryolu İstiyor"

Haber61.Net - Haber Servisi - Batum-Kazakistan Demiryolu hattı 1 Şubat'ta hizmete açıldı. Batum-Almatı/Kazakistan arasında sefer yapacak olan hatta büyük çoğunlukla kuru yük ve petrol sevkiyatı yapılacak. Bölgeye, Orta Asya ülkelerine hatta Çin’e kadar ta

"Doğu Karadeniz Demiryolu İstiyor"

Haber61.Net - Haber Servisi - Batum-Kazakistan Demiryolu hattı 1 Şubat'ta hizmete açıldı. Batum-Almatı/Kazakistan arasında sefer yapacak olan hatta büyük çoğunlukla kuru yük ve petrol sevkiyatı yapılacak. Bölgeye, Orta Asya ülkelerine hatta Çin’e kadar taşınacak yüklerin maliyeti demiryolu taşımacılığıyla çok daha ekonomik olacağı da ileri sürülüyor. Demiryolu hattı Batum'da son bulması ise Hem Türkiye'ni Hem de Doğu Karadeniz Bölgesinin zarara uğramasına neden oluyor.  

ASYA VE ORTADOĞU'NUN MERKEZİ

Trabzon Limanının Tren yolu ile Asya ve Ortadoğu'ya bağlanması ile ülke ekonomisine girdisinin fazla olacağı belirlendi. Çin'den yola çıkan bir tren Trabzon Limanına vardığında nakliyeden doğan zaman ve akaryakıttan doğan tasarruf ile Bölgedeki ticaret hacmi genişlemiş olacak. Bunların yanı sıra; Tahran Trabzon Demiryolu da bu hatta bağlandığı takdirde TCDD tarafından yapılan yatırım 5 senede kendisini karşılaşmış oluyor.

GÜRCİSTAN TREN YOLUNA RAHATSIZ

Gürcistan tarafı ise demir yolunun Türkiye'ye bağlanmasını istemiyor. Bunun nedeni ise; Batum'da bulunan Limanın işlem hacmini artırmak olarak gözüküyor. Gürcü yetkililer; Eğer Trabzon Limanı bu hattan yararlanırsa kendi ülkeleri zarar etmiş olacağını düşünüyor. Haber61'net ekip olarak Gürcistan yetkililerinden edinilen bilgiye göre; bu krizi Türkiye Ulaştırma bakanlığı ile Gürcistan bakanlığının çözmesi bekleniyor.

Siz değerli okurlarda Tren yolunun daha hızlı bir biçimde Bölgeye gele bilmesi için ulaştırma bakanlığına faksa çeke bilirsiniz. Faksa sadece " Doğu Karadeniz Tren Yolu Bekliyor." ifadesini kullanmanız yeterli

Ulaştırma bakanlığı Faks numarası   0312 212 49 30

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel