'Doğayı Eğitimli insanlar bozuyor'

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, yayla ve köylerde çarpık yapılaşmaya sebep olanların başında 'eğitimli' insanların geldiğini savundu.Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Ordu İl Genel Meclisi'nin Şubat ayı 3. birleşimi

'Doğayı Eğitimli insanlar bozuyor'

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, yayla ve köylerde çarpık yapılaşmaya sebep olanların başında 'eğitimli' insanların geldiğini savundu.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Ordu İl Genel Meclisi'nin Şubat ayı 3. birleşimine katıldı. İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş, meclis üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile daire müdürlerinin de katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Balta, çevreye yönelik yaptığı konuşmasının ardından ilçe ve belde belediye başkanlarının sorularını cevaplandırdı. Bakan Yardımcısı Balta, bir belediye başkanının yaylalarda çarpık yapılaşma konusundaki sorusuna, özeleştiri yaparak,
"Köylerde ve yaylalarda kim bozuyor bu doğayı. Eğitimli, okumuş, yetişmiş insanlar bozuyor. Biz bozuyoruz. Yaylalarda 3-5 katlı villalar yapılıyor. Emekli oluyoruz gidiyoruz yaylada 3 katlı bir ev yaptırıyoruz. Yıllarca böyle yapılmış. Bunun bir sınırı olması lazım. Artık bunlara fırsat vermememiz lazım. Bunu artık hep beraber önlememiz lazım. Yapıyoruz yıkıyoruz, yine ağlayan, yine bundan dert yanan biziz" dedi.

 Bakan Yardımcısı Balta, bir soru üzerine çevreci gruplar tarafından eleştirilen HES'lerin önemine dikkat çekti. Dünyada meydana gelen savaşların enerji yüzünden çıktığına değinen Balta, "Dünyada savaşlar hep enerji üzerinden oluyor. Eğer Irak'ta bir savaş varsa, Suriye'de bir savaş varsa, farklı Arap devletlerinde savaşlar oluyorsa sebebi budur. Türkiye bugün doğalgaza bağımlı. Gaz aldığımız devletler gazı kesecek mi, kesmeyecek mi, acaba ne olacak diye korkuyoruz. Zor mu zor. Bir ülke bir şeye veya her şeye bağımlı olduğu zaman, onun bağımsızlığını nasıl izah edebilirsiniz? Sularımız yıllarca boşa aktı. Artık enerjimizi kendimiz üreteceğiz. Türkiye'de HES'ler yapılmaya, nükleer enerji, rüzgar türbinleri adı altında enerji santraları kurulmaya başlandı. Ancak bazı kesimler karşı çıkıyor. Bir şeye karşı çıkmak başka bir şeydir, yapılan bir şeyin eksikliğini hatırlatmak başka bir şeydir. Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltmamız lazım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler