D.Karadeniz'e hibe müjdesi!

Turizmde büyük bir ivme yakalayan ve oluşturulan talebi karşılamakta yetersiz kalan Doğu Karadeniz Bölgesi’ne turizm sektöründe kullanılmak üzere 33 milyon TL hibe destek geliyor. Doğu Karadeniz Kalkınma Kurulu (D0KA) ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Ba

D.Karadeniz'e hibe müjdesi!
Turizmde büyük bir ivme yakalayan ve oluşturulan talebi karşılamakta yetersiz kalan Doğu Karadeniz Bölgesi’ne turizm sektöründe kullanılmak üzere 33 milyon TL hibe destek geliyor.
 
Doğu Karadeniz Kalkınma Kurulu (D0KA) ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu 2015 yılı için turizm sektöründe kullandırılmak üzere toplamda 33 milyon TL destek öngörüldüğünü belirtti. Bu desteğin 18 milyon TL’lik bölümünün özel sektöre, 15 milyon TL’lik bölümünün ise kamu yararı gözeten kuruluşlara kullandırılmasının planlandığını söyledi.
 
Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Kurulunun bölge turizminin geliştirilmesinde etkili olduğunu belirterek özellikle turizmin bölgede çeşitlendirilmesinde büyük rol oynadığını dile getirdi. Son bir kaç yılda Doğu Karadeniz Bölgesine yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Hacısalihoğlu bölgeye yaklaşık 4 milyon turist çekildiğini dile getirdi. Bölgeyi ziyaret eden turistler arasında arap turistlerinin sayısının 2014 yılında 260 bine, kruvaziyer turistlerinin sayısınında 18 bine yükseldiğini anımsattı.
 
Hacısalihoğlu şöyle konuştu: “Bir bütün olarak Doğu Karadeniz’in her köşesi ayrı bir güzelliktedir. Yeşili, mavisi, dağları, yaylaları, akarsuları, gölleri, kültürü ve tarihi eserleri ile Doğu Karadeniz adeta cennetten bir köşe.  Yerli turistlerimiz ve özellikle Arap ülkelerinden gelen turistlerin bölgemizde kalış süreleri de giderek artıyor. Özellikle son dönemde konut ve gayrimenkul yatırımlarında da artış oldu. Doğu Karadeniz Kalkınma Kurulu olarak bölgede gelişen turizmin önümüzdeki yıllarda daha da artacağını tahmin ediyoruz. Gelişmeler bunu bize böyle gösteriyor. Rakamlara ve istatistiklere göre de bölgemizde artan talebe karşı mevcut turizm ve konaklama tesislerimiz yetersiz kalıyor. Başta otel ve konaklama olmak üzere turizm tesislerinin bölgemizde artması ile bölgeyi ziyaret eden turistlerin sayısının artacağını ve böylece bölge illerinin kalkınma ve gelişmesinin yanı sıra bölge halkının da gelirlerinde iyileşmeye katkı verileceğini düşünüyoruz.”
 
Hacısalihoğlu yaptığı açıklamada,  turizmin Doğu Karadeniz bölgesine ekonomik anlamda sıcak para girdisini sağlayarak gerek bölge gerekse ülke ekonomisine döviz girdisi sağladığını kaydetti. Hacısalihoğlu, şöyle konuştu: “TÜİK verilerine göre 2013 yılında ortalama hane halkı gelir artışı yüzde 18.9 ile Doğu Karadeniz Bölgesinde en üst sırada yer aldı. Bunda ana etken turizm gelirlerinin etkisinin yüksek olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel