D.Karadeniz'de yayla göçleri başladı

 Giresun’un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesinde yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yaylalara göçler başladı. İlçede hava şartlarının mevsim normallerine ulaşmasıyla besiciler, yaylalara hareket etti. Yörede bulunan bin ile 2 bin 500 metre rakımlı yay

D.Karadeniz'de yayla göçleri başladı
 
Giresun’un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesinde yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yaylalara göçler başladı.
 
İlçede hava şartlarının mevsim normallerine ulaşmasıyla besiciler, yaylalara hareket etti. Yörede bulunan bin ile 2 bin 500 metre rakımlı yaylalara Mayıs ayı başlarında başlayan göçler, Haziran ayı sonuna kadar sürdüğü bildirildi. İlçeye bağlı Çavuşlu beldesinde yaşayan, hayvancılık yaparak geçimini sağlayan ve yazın büyük bir kısmını yaylada geçiren Mehmet Demir (68), her yıl Mayıs ayı başlarında Gümüşhane iline bağlı Kazıkbeli Yaylası’na çıktıklarını ve hayvanlarını otlama imkanı bulduklarını söyledi.
 
Demir, yaklaşık 35 yıldır yaylacılık yaptığını ve 160 küçükbaş hayvanlarıyla Kazıkbeli Yaylası’na 3 günde yürüyerek ulaştıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel