D.Karadeniz yeşillendiriliyor

 Karadeniz bölgesinin turizm potansiyelinin, Samsun-Artvin arasında projelendirilen "Yeşil Yol Projesi" ile artırılması hedefleniyor.Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu,  yaptığı açıklamada, Karadeniz bölgesini

D.Karadeniz yeşillendiriliyor

 Karadeniz bölgesinin turizm potansiyelinin, Samsun-Artvin arasında projelendirilen "Yeşil Yol Projesi" ile artırılması hedefleniyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu,  yaptığı açıklamada, Karadeniz bölgesinin kalkınması, istihdamın arttırılması ve bölgeye sıcak para girişi için en önemli sektörlerden birinin turizm olduğunu söyledi.

Hacısalihoğlu, "Yeşil Yol" adlı projenin bölge turizmi açısından önemine dikkati çekerek, "Karadeniz bölgesinde dağ ve yayla turizmi, Samsun Artvin arasında projelendirilen Yeşil Yol Projesi'nin tamamlanmasıyla artacaktır. Bu proje kapsamında kalkınma ajansları için artı destekler sağlanarak yeşil yol hattında belirlenecek noktalara doğaya uygun konaklama yerlerinin inşası için devre mülk yapımı desteklenmelidir" dedi.

Bölgedeki mevcut tarihi yapıların kültür turizmi açısından önemli olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:

"Karadeniz bölgesinde toprak altında bulunan tarihin gün ışığına çıkartılması konusunda yapılacak çalışmalar için Bakanlık tarafından gerekli girişimler yapılmalıdır. Trabzon Ortahisar sur içi bölgesi, Giresun adası ve Taşköprü'deki kazılara başlanılmalıdır. Kruvaziyer (büyük gezinti gemisi) turizmi geliştirilmesi için Karadeniz limanlarının gerekli altyapısını tamamlamasına katkı sağlanmalıdır. Karadeniz bölgesindeki bütün iller kruvaziyer limanı istiyor ve bu turizmden yararlanmayı arzuluyor. Bu konuda çalışma yapılması istenmektedir."

Yeşil Yol Projesi kapsamında bölgedeki yayla yollarında asfalt kaplama ve parke döşeme çalışmaları yapılıyor. Proje çerçevesinde, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'deki yaylaların turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel