D.Karadeniz yaylaları şimdiden doldu

Doğu Karadeniz yaylalarındaki tesisler, yerli ve yabancı turistlerin yaptırdığı rezervasyonlar sayesinde yaz sezonunu dolu geçirecek. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, yaptığı açıklamad

D.Karadeniz yaylaları şimdiden doldu
Doğu Karadeniz yaylalarındaki tesisler, yerli ve yabancı turistlerin yaptırdığı rezervasyonlar sayesinde yaz sezonunu dolu geçirecek.
 
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, yaptığı açıklamada, bölgenin tanıtımı için yapılan çalışmalara ara vermeden devam edildiğini söyledi.
 
Tanıtım amacıyla yurt içi ve yurt dışında çok önemli programlara katıldıklarını belirten Gürkök, hedef pazarın öncelikle iç turizm olduğunu dile getirdi.
 
Gürkök, dış turizmde ise hedeflerini Arap ülkeleri, İran, Avrupa ve Gürcistan olarak belirlediklerine işaret ederek, "Çok iyi çalışmalar yapıldı. Seyehat acentelerimiz Cidde'de düzenlenen iki fuara katıldı ve çok iyi bağlantılar yaptılar. İyi de işler aldılar. Bu bağlantılar sayesinde Nisan ayında Araplar'ı bölgemizde gördük. Çalışmalar, sezonu biraz daha erkene aldı, bu da büyük başarıdır" diye konuştu.
 
İran'da mart ayında nevruz tatili olduğunu belirten Gürkök, "İranlı turistler, tatil dolayısıyla bölgemize geldi. 'Nevruz bereketi' dediğimiz bu dönemde 15 gün doluluk yaşadık" dedi.
 
Gürkök, gelecekte mart ayında İranlı turist sayısını daha da artırmaları halinde, sezonun bu ayda başlayacağını dile getirerek, "Avrupalı turistler genellikle nisan ayında gelmeye başlıyor. Dolayısıyla mart ve nisanı doldurursak mayıs, haziran, temmuz ve ağustos zaten dolu. Ramazan ayı, sezonu bölüyor. Ramazan'ın da 3-4 yıl içinde sezondan çıkacağını düşünürsek turizm süresini 6 aya uzatmış olacağız. Bu, çok önemli" ifadelerini kullandı.
 
Arap ülkelerinden bölgeye gelen turist sayısında son 2-3 yılda artış olduğuna işaret eden Gürkök, "Tanıtımların elbette büyük katkısı var. Ancak en iyi tanıtım, yüz yüze yapılandır. Gelen turistler o kadar memnun oldular ki, ülkelerine döndüklerinde anlatarak tanıtım yaptılar. Dolayısıyla bölgeyi tercih edenlerin sayısı katlanarak arttı" diye konuştu.
 
- "Tesislerdeki rezervasyonlar şimdiden doldu"
 
Gürkök, bölgede konaklama sıkıntısı olmadığını, yeni açılacak otellerle sayının daha da artacağını vurgulayarak, turizmde önemli olan şeyin, ulaşım, konaklama, tanıtım ve pazarlama olduğunu vurguladı.
 
Yaylalardaki tesislerin yaz sezonu için yapılan rezervasyonlarla şimdiden yüzde 100 doluluğa ulaştığına dikkati çeken Gürkök, şunları kaydetti:
 
"Turistlerin yaylalara gösterdiği ilgi fırsat olarak görülüp, yüksek fiyat uygulanmamalı. Bu anlamda geçmişte yapılan hatalar tekrarlanmamalı. Aldığımız haberlere göre, temmuz ve ağustos aylarında bir oda 350, 400 dolara veriliyor. Kantarın topuzunu kaçırmamak lazım. Turizmde sürdürülebilirlik çok önemlidir."
 
Gürkök, iyi hizmet veren tesislerin uzun vadede ayakta kalacağını belirterek, bu konuda tesis sahipleri başta olmak üzere sektöre hizmet veren herkesi duyarlı davranmaya davet ettiklerini söyledi.
 
- "Yeni hedef, Japon turistler"
 
Gürkök, bölgeye gelen turistlerin daha sonra Batum'a geçtiğini anımsatarak, Batum'a giden turistleri de Doğu Karadeniz'e çekmek için, oradaki tur operatörleri ile ortak program hazırlama noktasında görüşmeler yaptıklarını ifade etti.
 
Japon turistleri de bölgeye çekmek için çalışma yürüttüklerini anlatan Gürkök, "10-15 Ticaret Odamızın katılımıyla proje hazırlıyoruz. Yakın zamanda, Japonya'dan yaklaşık 15 tur operatörü ve seyehat acentesi yetkilisini Trabzon'da ağırlayacağız. Bölgemizin turizm potansiyelini göstereceğiz, tesislerimizi gezdireceğiz. Bu çalışmaların getirisini göreceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler