D.Karadeniz semalarında kovalamaca

Genelkurmay Başkanlığı, Rusya Federasyonu’na ait bir adet IL-20 istihbarat uçağının Doğu Karadeniz’de tespit edilmesi üzerine iki adet F-16 uçağı ile hava muharebe devriye ve önleme görevi icra edildiğini açıkladı.Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıkl

D.Karadeniz semalarında kovalamaca

Genelkurmay Başkanlığı, Rusya Federasyonu’na ait bir adet IL-20 istihbarat uçağının Doğu Karadeniz’de tespit edilmesi üzerine iki adet F-16 uçağı ile hava muharebe devriye ve önleme görevi icra edildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Merzifon’dan saat 12.56’da kalkış yaparak Hatay-Gaziantep bölgesinde "hava muharebe devriye görevi" icra eden iki adet F-16 uçağının Suriye’ye ait bir adet MI-8 helikopterinin Hatay Yayladağ güneyinde sınıra yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiği kaydedilerek, helikopterin sınıra 1 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, "Rusya Federasyonu’na (RF) ait bir adet IL-20 istihbarat uçağının 7 Nisan 2014 günü saat 09.42’de Doğu Karadeniz’de tespit edilmesi ve Karadeniz’in uluslararası hava sahasında kıyılarımıza paralel uçması üzerine iki adet F-16 uçağı ile 10.30-14.07 saatleri arasında hava muharebe devriye ve önleme görevi icra edilmiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel