Discovery Trabzon Limanı'na geldi

Sezonun ilk turist kafilesi gemi ile Trabzon Limanı'na geldi.Çoğunluğunu İngiliz ve Avusturalyalı turistlerden oluşan yolcular Trabzon'un tarihi ve turistik yerlerini geziyor. İstanbul'dan hareketle Trabzon'a gelen 170 metre uzunluğundaki Bermuda bandıral

Discovery Trabzon Limanı'na geldi

Sezonun ilk turist kafilesi gemi ile Trabzon Limanı'na geldi.

Çoğunluğunu İngiliz ve Avusturalyalı turistlerden oluşan yolcular Trabzon'un tarihi ve turistik yerlerini geziyor. 

İstanbul'dan hareketle Trabzon'a gelen 170 metre uzunluğundaki Bermuda bandıralı turist gemisinde 596 turist ve 255 mürettebat bulunuyor. Farklı ülkelerden oluşan yolcular İstanbul'a uçakla gelerek buradan gemi ile Karadeniz yolculuğuna çıkarken, gemi bugün akşam saatlerinde Rusya'nın Sochi Limanı'na hareket edecek.

Kafileyi Trabzon Limanı’nda Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş ile Trabzon İl Kültür Turizm İl Müdürü İsmail Kansız birlikte karşılarken, turistlere fındık ikram ettiler.

Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş bu yıl ilk kruvazör turist gemisinin limanlarına geldiğini ifade ederek “Discovery isimli İlk seyahat gemimiz Trabzon Limanı'na yanaşmış bulunuyor. Bu yıl 21 civarında kruvazör gemi ilimizi ziyaret edecektir. Bu tür gemiler günü birlik gelip akşam saatlerinde limanımızdan ayrılmaktadır” dedi.

450.20120418132151.jpg

Trabzon İl Kültür Turizm İl Müdürü İsmail Kansız ise “Bu yıl Trabzon’da turizm oldukça hareketli geçecek. Bunun ilk belirtisi olarak kruvazör gemisi limanımıza girmiş bulunuyor. Gelen turistler limanımıza girdikten sonra tarihi ve turistik yerlerimizi gezerek ilimize önemli ekonomik girdi sağlayacaklardır” şeklinde konuştu.

Kruvazör gemi ile Trabzon’a gelen ve ilk olarak Ayasofya Müzesi'ni ziyaret eden turistler arasındaki Kanadalı bir çift, Trabzon’u tarihi yerlerinden oldukça etkilendiklerini, ülkelerinin şu anda çok soğuk olduğunu burada ise baharın oldukça güzel geçtiğini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler