"Dışa açılmak zorundayız”

Merkezi Almanya’nın Köln kentinde bulunan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nden (UETD) bir heyet, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti.Birlik Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ahmet Ziya Küçük, birliğin Köln

"Dışa açılmak zorundayız”

Merkezi Almanya’nın Köln kentinde bulunan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nden (UETD) bir heyet, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti.
Birlik Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ahmet Ziya Küçük, birliğin Köln Başkanı Sait Çelik, Köln Başkan Yardımcısı Hasan Çelik ve Köln Gençlik Kolları Üyesi Demet Çelik’ten oluşan heyete Başkan Hacısalihoğlu, odanın çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. UETD hakkında bilgi veren Köln Bölgesi Başkanı Sait Çelik, “Almanya’da Türkiye’nin lobisi gibi hareket ediyoruz. Türklerin haklarıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. 50’ye yakın şubemiz ve 2 binin üzerinde üyemiz var. Üyelerimizin büyük çoğunluğu akademisyen ve işadamlarından oluşuyor. Türk dili ve eğitimiyle ilgili çalışmalar da yapıyoruz” dedi.
Almanya’da mesleki eğitimin gelişmişliğine vurgu yapan Çelik, “Türkiye’de mesleki eğitim ayağının eksik olduğunu düşünüyorum. Almanya’da bu eğitim 3 yıla yakın sürüyor ve eğitimi alanlar iyi yetişiyor. Dahil oldukları sektörlerde de başarılı işler yapıyorlar. Mesleki eğitimle ilgili konularda işbirliği yapabiliriz. Çünkü bu konu, gençlerimizin geleceği açısından son derece önemli” diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Hacısalihoğlu ise heyete TTSO’nun çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. TTSO’nun 40’ın üzerinde odayla çeşitli işbirliği protokolleri bulunduğunu dile getiren Hacısalihoğlu, ilişkilerin istenilen seviyede olmadığını ve geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
“Ülke olarak dışa açılmak zorundayız” diyen Başkan Hacısalihoğlu, “Almanya’daki Türk iş dünyasıyla işbirliği yapmalıyız. Bunun yollarını arayıp uygulamaya geçirmeliyiz. Dünyada ticaret anlayışının giderek değişiyor. Türkiye bu değişime yeni yeni adapte olmaya başladı. Bilinmeyen sektörleri, iş fikirlerini Trabzon’a getirmek, bu alanlarda yeni girişimciler ortaya çıkarmak için çalışmalıyız. Bu odamızın stratejik planında da yer alıyor. Oda olarak ayrıca mesleki anlamda çeşitli eğitimler veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Dr. Küçük, ziyarette Başkan Hacısalihoğlu’na birliğin rozetini taktı ve kendisini Almanya’ya davet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel