Dikkat nüfus azalıyor!

Ordu’nun Kumru İlçe Kaymakamı Ahmet Özkan, muhtarlarla ilçenin nüfusunun azalmasıyla ilgili bir toplantı yaptı.Son nüfus sayımında Ordu ilinin nüfusunun artmasına ve büyükşehir olma yolunda ilerlemesine rağmen, Kumru ilçesinin ilçe genelinde nüfus kaybına

Dikkat nüfus azalıyor!

Ordu’nun Kumru İlçe Kaymakamı Ahmet Özkan, muhtarlarla ilçenin nüfusunun azalmasıyla ilgili bir toplantı yaptı.


Son nüfus sayımında Ordu ilinin nüfusunun artmasına ve büyükşehir olma yolunda ilerlemesine rağmen, Kumru ilçesinin ilçe genelinde nüfus kaybına uğraması sebebiyle, Kumru İlçe Kaymakamı Ahmet Özkan, İlçe Belediye başkanı Ticabi Civelek, Yukarıdamlalı Belediye BaşkanI Nevzat Kavasoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Yalçuva, İl Genel Meclisi Üyesi Cevdet Bayazıt’ın da katıldığı bir toplantıyla muhtarlarla bir araya geldi. Kınalı Park Aile Çay Bahçesi’nde yapılan toplantıda Kaymakam Özkan, yaklaşık 400 kişinin azaldığı ilçe nüfusunu tekrar yukarı çekmek için köy ve mahalle muhtarlarına uyarılar yaptı. Köylerinde nüfus artışı sağlayan bazı köy muhtarlarına teşekkür eden Özkan, nüfusu azalan ve kapanma noktasında olan köylere de çeşitli uyarılarda bulundu.


Kaymakam Özkan yaptığı konuşmada, “İlçemizin nüfusunun azalması neticesinde bazı kaynakların da azalacak. İlçemizin nüfusundan 439 vatandaşımız azalmış gözükmekte. 2012 yılının Kasım ayında nüfus işleriyle ilgili 105 tane kayıt olmuş. Bu sizin gayretlerinizle olmuş fakat buralarda bazı eksikliklerimiz olmuş. Ben burada gayret eden muhtarlarıma teşekkür ediyorum ama şu bir aylık sürede sizlerden daha fazla bir gayret istiyorum. Biz idareciler olarak yaşadığımız topraklar kendi vatanımız, evimiz. Ben burada 5 nüfus katkısıyla destek veriyorum. Belki biz burada bir yıl veya iki yıl kalacağız ama sizlerin geleceği için bu nüfus artırılmasına elinizi vicdanınıza koyarak katkı sağlayalım. Büyükşehir içinde olsa ilçemiz içinde olsa çok ufak bir gayretle bu nüfus artışını sağlayalım. Her mahalle ve köy muhtarımız yaklaşık 40 tane nüfus kaydederse bizim ihtiyacımız olan nüfusu fazlasıyla karşılamış olacağız” dedi.


İkametgah yazılımlarında karşılaştıkları sorunları dile getiren muhtarlara, İlçe Nüfus Müdürlüğü personeli tarafından vatandaşların ikametgahlarını köylerine, beldelerine ve ilçelerine nasıl kolaylıkla alabilecekleri çeşitli örneklerle anlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler