Dikkat çeken il Trabzon!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, kente gelen Mekke Ticaret ve Sanayi Odası heyetinde yer alan iş adamlarıyla yemekte bir araya geldi.Yemeğe, Öz'ün yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Kanca, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim

Dikkat çeken il Trabzon!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, kente gelen Mekke Ticaret ve Sanayi Odası heyetinde yer alan iş adamlarıyla yemekte bir araya geldi.

Yemeğe, Öz'ün yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Kanca, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu  Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Mekke Ticaret Komitesi Başkanı Hasan Kensari, Mekke Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ile üyeler katıldı. 

Öz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin özellikle son yıllarda Arap ülkeleri başta olmak üzere diğer ülkeler için de önemli ticaret, turizm ve yatırım adresi olduğunu söyledi.

İki millet arasında geçmişten gelen tarih, kültür ve inanç ilişkilerinin coğrafyanın gelişmesinde de etkili olduğunu belirten Öz, "Karadeniz Bölgesi ve özellikle Trabzon bu ilişkilerde önemli yer tutmaya başladı. Tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Trabzon, Rusya ve Kafkaslar, Ortadoğu ve batı ülkeleriyle önemli bir denge noktasında olması, ticarette ve turizmde önemli adres olduğunu göstermektedir" dedi.

Öz, heyette farklı sektörden yatırımcılar olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Heyette farklı sektörlerde yatırımcıların bulunması, Trabzon-Mekke arasında var olan ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacaktır. Burada yapılacak her türlü yatırımda işbirliğine hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Yapacağımız yatırımların ve işbirliklerin sağlam temellere kurulmasını özellikle istiyoruz. Suudi Arabistan ile Trabzon arasında Türk Hava Yolları'nın haftada üç kez başlattığı doğrudan uçuşlar var. Bunun hem bizim firmalarımız hem Suudi Arabistan firmaları hem de diğer uluslararası firmalar tarafından daha da geliştirileceğine inanıyorum."

 "Türkiye körfez ülkelerinin gözdesi oldu"

Kensari ise Trabzon'un son dönemde turizm ve yatırım açısından dikkat çeken il olduğunu vurgulayarak, "Türkiye körfez ülkelerinin gözdesi oldu. Burada yatırım yapan birçok Arap ülkesi var. Bunun yanında yatırım için sırada bekleyenler de var" diye konuştu.

Trabzon'a, geçen yıl Suudi Arabistan'dan 200 bin ziyaretçi geldiğine dikkati çeken Kensari, "Bu önümüzdeki dönemlerde daha da artacaktır. Trabzon şehir olarak her açıdan çok güzel. Tüm ümidimiz buraya daha çok turistin gelmesi ve yatırım yapılmasıdır" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Öz, Kensari'ye gümüş telkari işlemeli kahve fincanı takımı, Kensari ise Öz'e Kabe'nin maketini hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel