Dernekpazarı'nda HES'e tepki!

Muhtar, ihtiyar heyeti ve köylülerden oluşan bir grup Akköse Köyü sınırları içerisinde bulunan Ancumah Vadisi’ndeki 200 yıllık Gürgen ağaçlarının katledilmesine göz yummayacaklarını belirterek HES şantiyesine gittiler. Grup adına açıklama yapan Akköse Köy

Dernekpazarı'nda HES'e tepki!

Muhtar, ihtiyar heyeti ve köylülerden oluşan bir grup Akköse Köyü sınırları içerisinde bulunan Ancumah Vadisi’ndeki 200 yıllık Gürgen ağaçlarının katledilmesine göz yummayacaklarını belirterek HES şantiyesine gittiler. Grup adına açıklama yapan Akköse Köyü Muhtarı Muzaffer Gür, “Burası bizim dedelerimizden kalma tapulu arazilerimiz. HES’ler projelendirilme aşamasında bize bilgi verilmedi. Hem tapulu arazilerimiz gasp ediliyor hem de doğamız yok ediliyor. Bu vadi normalde SİT Alanı olarak kabul edilmiş durumda. Bu vadinin Balı Anzer Balı’ndan sonra Türkiye’de kalitesi ile 2. sırada geliyor. Bu derede çok değil 2 yıl öncesine kadar kırmızı benekli Alabalıkları avlayabiliyorduk. Şimdi derede su kalmadı" dedi.

"HES’ler yapılırken, tünel içinden çıkartılan malzemeler için gerekli bulundurma alanı yapılmadı, çıkartılan malzeme direk olarak dere yataklarına bırakıyor" diyen Gür "Tünel yapımında kullanılan dinamit dozunu taşıyan su, arıtma yapılmadan dereye veriliyor. 200 yıllık Gürgen ağaçları yok ediliyor. Yetkilileri ve doğa severleri duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yarından itibaren yasal işlemlerin yapılması için mahkemeye başvuracaklarını belirterek uyarılarımız dikkat alınmazsa gerekirse Fırtına Vadisi üzerinde kurulan HES’lere karşı yapılan eylemlerin aynısını köy olarak yapacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel