Derelerden balık avlamayın!

Rize'de Fırtına Deresi'nin Şenyuva köyünden sonra olan kısmı, Elevit, Kavron, Palovit ve Yukarı Şimşirli derelerinde yıl boyunca her türlü balık avı yasak. Çamlıhemşin İlçe Tarım Müdürü Sadık Arslan, derelerde balık avlama yasağının akarsularda alabalık n

Derelerden balık avlamayın!
Rize'de Fırtına Deresi'nin Şenyuva köyünden sonra olan kısmı, Elevit, Kavron, Palovit ve Yukarı Şimşirli derelerinde yıl boyunca her türlü balık avı yasak.

Çamlıhemşin İlçe Tarım Müdürü Sadık Arslan, derelerde balık avlama yasağının akarsularda alabalık neslinin korunması amacıyla konulduğunu söyledi.

Arslan, yaptığı açıklamada, derelerde alabalık avlama yasağının 1 Ekim'de başladığını belirtti.

Vatandaşları yasağa uymada duyarlı davranmaya çağıran Arslan, ''Su ürünleri tebliğine göre her yıl 1 Ekim-31 Mart tarihleri arasında iç sularda balık avlama yasaktır. Rize'de Fırtına Deresi'nin Şenyuva köyünden sonra olan kısmı, Elevit, Kavron, Palovit ve Yukarı Şimşirli derelerinde yıl boyunca her türlü balık avı yasaktır. Av yasağının başlamasından itibaren Fırtına Vadisi'ndeki tüm dere ve ırmaklarda da balık avlamak yasak oldu'' dedi.

Yasağın akarsularda alabalık neslinin korunması amacıyla konulduğunu vurgulayan Arslan, yasağa uymayanlara cezai müeyyide uygulayacaklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler