Deprem dede Trabzon'da

'Deprem Dede' olarak da tanınan Kızılay Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ile Kızılay Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel ve beraberindekiler Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı makamında ziyaret ederek, Kızılay'ın yürüttüğü Toplum Liderlerini Teşkilatlan

Deprem dede Trabzon'da
'Deprem Dede' olarak da tanınan Kızılay Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ile Kızılay Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel ve beraberindekiler Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı makamında ziyaret ederek, Kızılay'ın yürüttüğü Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi hakkında bilgi verdi.

Kızılay tarafından başlatılan Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi kapsamında İstanbul'un pilot bölge seçildiğini belirten Prof. Dr. Işıkara, projenin her yıl 10 ilde uygulanacağını, 2009 yılı içerisinde projenin uygulanacağı iller içerisinde Trabzon'un da bulunduğunu söyledi.

Toplum liderlerin teşkilatlandırılmasının önemine değinen Prof. Dr. Işıkara, “Türk Kızılay'ı Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile bir protokol imzaladı. 2009 yılı içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Başkanı ile birlikte Trabzon'a geleceğiz. Burada il müftüsü, yardımcısı, ilçe müftüleri, yardımcıları, vaizler ve yardımcıları ile bir araya gelip bu konuda din adamlarına düşen nedir konusunda fikir yürüteceğiz.

Bütün imamlar ve din adamları ayda bir toplanıyor. Bizim yetiştirdiğimiz eğitmenler vasıtasıyla din adalarına afetlerden korunma eğitimi verilecek. Camilerimizde bu bilgiler vaaz olarak okunacak. Bende bir cuma gelip vaaz vereceğim. Merkezi sistemle birlikte çok sayıda insana ulaşmak mümkün” dedi.

Bütün muhtarlıklarda güvenli yaşam köşeleri oluşturacaklarına da değinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Vali Nuri Okutan'dan Trabzon'da uygulanacak olan projenin başlangıcını yapmasını isteyerek Trabzon'da uygulanacak olan projede bir ilkin gerçekleştirileceğini ve heyelan ile sel olaylarının proje kapsamına alınacağını kaydetti.

Türk Kızılay'ın hem ülkemizde hem dünyada çok önemli faaliyetler gerçekleştirdiğinin altını çizen Vali Nuri Okutan, “Türk Kızılay'ı nerede bir acı nerde bir sızı varsa orada çok hizmetler üretiyor. Afet bilimi ile ilgili Deprem Dede diye tanıdığımız sayın hocamız arkadaşları ile birlikte Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesini hem tanıtım hem de yürütme çalışmasını yapıyor.

Bu da çok hayırlı bir hizmet. Ben bu bakımdan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Ziyaretin ardından Prof. Dr. Işıkara, imarla ilgili Kanuni Sultan Süleyman'ın yayınladığı ferman ile Babil Kralı Hammurabi'nin M.Ö. 2 Bin yılında yayınladığı kanun belgesinin örneğini Vali Okutan'a verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel