Denizcilik Rize'de masaya yatacak

Zirve Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Denizcilik Eğitim Konseyi sona ererken 8'inci toplantının Rize Üniversitesi'nde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.Zirve Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Denizcilik Eğitim Konseyi sona ererken 8

Denizcilik Rize'de masaya yatacak

Zirve Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Denizcilik Eğitim Konseyi sona ererken 8'inci toplantının Rize Üniversitesi'nde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Zirve Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Denizcilik Eğitim Konseyi sona ererken 8'inci toplantının Rize Üniversitesi'nde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. 

Her yıl yapılmakta olan DEK 'Denizcilik Eğitim Konseyi' toplantısının 7. si bu sene, denizcilik alanlarında faaliyet gösteren 12 Üniversite, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, GEMİMO (Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası) ve Denizcilik MYO temsilcilerinin katılımı ile Zirve Üniversitesi Kızılhisar kam püsünde gerçekleşti. 8'inci toplantının ise Mayıs 2012'de Rize Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. İlk gün Zirve Üniversitesi kampüsünde teknik toplantı yapıldı.

Denizciliğin her yönüyle ele alındığı toplantıda Farabi ve ÖYP Programları, deniz hukuku mevzuatları, denizcilik eğitimi geliştirme ve güvence sistemi, uzaktan eğitimle yüksek lisans programlarının açılması konuları tartışıldı. Toplantının ikinci kısmında ise Fırat Nehri'ne düzenlenecek olan tekne turuyla devam edilecek. Toplantının bir diğer önemli konusu ise Ordu Üniversitesi Fatsa, Deniz Bilimleri Fakültesi'nin üyeliğinin oy çokluğuyla kabul edilmesi oldu.

Toplantının sonunda konuşan Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Caner Özdemir, toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Ordu Üniversitesi'nin üyeliğini de tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel