Deniz Harp Okulu Öğrencileri Trabzon'da

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, TCG Sokullu Mehmet Paşa ve TGC Cezayirli Gazi Hasan Paşa gemilerinin Trabzon ziyareti nedeniyle ilimize gelen Kafile Komutanı, gemi komutanı ve öğrenci kafilesini makamında kabul etti.Eşsiz tarihi, kültürel ve doğal güze

Deniz Harp Okulu Öğrencileri Trabzon'da

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, TCG Sokullu Mehmet Paşa ve TGC Cezayirli Gazi Hasan Paşa gemilerinin Trabzon ziyareti nedeniyle ilimize gelen Kafile Komutanı, gemi komutanı ve öğrenci kafilesini makamında kabul etti.

Eşsiz tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri olan Trabzon'a gelen Deniz Harp Okulu öğrencilerinin izlenimlerinin ülkemizin potansiyelini anlarına katkı sağlayacağını ifade eden Vali Kızılcık, dünyada barış ve kardeşliğin hüküm sürmesini istediklerini de kaydetti.

Gelen öğrencilerin Trabzon'dan edindiği izlenimler sayesinde birer gönüllü elçi olacağının altını çizen Vali Kızılcık, "Karadeniz Bölgemizde merkezi konumda olan Trabzon'umuza hoş geldiniz. Medeniyetler şehri olmamız hasebiyle bir çok kültür eserini ve doğa güzelliğini görmüş olacaksınız. Trabzon'umuzun şehir yapısı, sosyal hareketliliğini ve turizm değerlerini görecekler. Öğrencilerimiz yarın Trabzon dendiğinde Trabzon insanının misafirperverliğini ve Trabzon'u tecrübesine dayanarak anlatacaklar. Bu nedenle bizlerin gönüllü elçileri olacağını düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Ülkemizin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında güvenlik güçlerinin son derece önemli yer tuttuğunu kaydeden Vali Kızılcık, "Ülkemizin güvenliği için fevkalade önemli bir görev üstleniyorsunuz.

Bölgemizin bir huzur bölgesi olmasını ve kardeşliğin hüküm sürmesini bekliyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği bu ülkenin muasır medeniyetler seviyesine çıkarılması ve korunması için 24 saat nöbet başında olmanız gerektiğini düşünüyorum. Sizlerin ufkunun genişlemesinde ülkemizin potansiyelini görmenizde Doğu Karadeniz Bölgemiz ve özellikle Trabzon'umuz katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Eğitim Filosu Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Sinan Sürer ise, " Deniz Harp Okulu 2 . sınıf öğrencilerinin uygulamalı ileri denizcilik eğitimleri kapsamında Trabzon'a ziyarette bulunuyoruz. 17 Eylülde başlayan ziyaretimizde ilk limanımız Samsun oldu. Şuanda ikinci limanımız olan Trabzon'dayız. Burada çeşitli ziyaretlerimiz olacak" dedi.

Konuşmaların ardından heyet Vali Kızılcık'a deniz komutanlığı şilti verirken Vali Kızılcık'ta heyete telkari işlemeli hediyeler verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler