"Demiryolu Trabzon ile buluşturulmalı"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Erzincan –Trabzon Demiryolu koridorunun Trabzon bağlantısının önünde bir lojistik merkez ile bütünleştirilmesi hayati önem taşıdığını söyledi.Ve bu projeler ile eş zamanlı hayat

"Demiryolu Trabzon ile buluşturulmalı"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Erzincan –Trabzon Demiryolu koridorunun Trabzon bağlantısının önünde bir lojistik merkez ile bütünleştirilmesi hayati önem taşıdığını söyledi.

Ve bu projeler ile eş zamanlı hayata geçirilmesi gereken Basitleştirilmiş Gümrük hattı olarak adlandırılan Yeşil Hattın da bu koridorda uygulamaya konulmasını savundu.
 
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, birbirini takip eden üç ayrı önemdeki devasa projeler demiryolu, lojistik merkez ve yeşil hat uygulaması projelerinin birbirini tamamladığını vurguladı. Ve “Bu üç proje sadece Trabzon’u büyütmek ve kalkındırmak için değil etbette ki. Bu üç projenin ana etkisi Güneyden Kuzeye akan ekseni boyunca ülkeleri, bölgeleri ve illeri içine alan kara, deniz ve hava bağlantılı komplike bir ticaret mecrasıdır. ”dedi.
 
Başkan M. Suat Hacısalihoğlu oda gazetesi Trabzon Ticaret’in Mart sayısında yer alan başyazısında bütünüyle bakıldığında aşama aşama hayata geçen ve projelendirilmiş olan Demiryolu, lojistik merkez ve basitleştirilmiş gümrük hattı için Trabzon’un var gücü ile çalışmakta ve kendini bu geleceğe hazırlamakta olduğunu ifade etti.
 
Hacısalihoğlu, Yaratmayı düşündüğü zenginliği, farklı bölgelere ve ülkelere yaymaya çaba harcayarak Türkiye’nin global etkisini artırmaya katkı sağlayan Trabzon’un, ticaret kenti kimliği ile yeni dünya düzeninde etkinliğini ve belirleyiciliğini artıracağını kaydetti.
 
Hacısalihoğlu, “Trabzon globalleşen dünyanın ticaretinde bölgesel bir güç olarak lokal hazırlıklarını tamamlamaktadır. Bu yakın komşu ülkeleri hedefleyen lojistik merkezin altyapısını bölgeye kazandırmak için yerelde çalışmalar yoğunlaşmış ve Bakanlıklar düzeyinde de uygulamaya yönelik adımlar somutlanmaya başlanmıştır. “dedi.
 
İpekyolunu denizle buluşturan Trabzon Limanı, bu kez Türkiye’nin  Doğu ile Güney Doğu Bölgeleri illerini deniz ile buluşturacak tarihi bir fırsat olarak nitelendiren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “ Bu hat bir anlamda güneyimizdeki sınır ötesi komşu ülkelerimiz içinde en önemli deniz bağlantısını sağlayacak koridordur.
 
GAP projesini deniz ile buluşturacak en rantabıl koridor olan Demiryolu ile Trabzon’un buluşturulması, kanal İstanbul projesinden daha az riskli ve kısa sürede tamamlanabilecek ve geri dönüşümü sağlayabilecek önemdedir.
 
Bu demiryolu koridorunun Trabzon bağlantısının önünde bir lojistik merkez ile bütünleştirilmesi hayati önem taşımaktadır. Ve bu projeler ile eş zamanlı hayata geçirilmesi gereken bir adım daha ötesi de Basitleştirilmiş Gümrük hattı olarak adlandırılan Yeşil Hattın bu koridorda uygulamaya konulmasıdır.” görüşlerini dile getirdi.
 
Hacısalihoğlu, KEİ Havzası, Kafkasya ve Orta Doğu ülkelerinde istikrarın olması ülkemizi ve bölgemizi olumlu yönde etkilemektedir. Trabzon’un tarihten gelen transit ve lojistik gücünün önemini kaybetmeyerek bugün daha da hissedilir hale geldiğini açıkça görüldüğünü sözlerine ekledi. Bugün Trabzon’un önündeki fırsatların değerlendirilmesi halinde Türkiye’nin geleceğine, 2023 hedeflerine en büyük katkının konulacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel