Demirtaş'a suç duyurusu

SAMSUN Barosu avukatlarından Ertuğrul Mehmet Avcı ve Alperen Carus, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulundu. 2 avukat hazırladıkları dilekçeleri kendilerine desteklemeye gelenlere vererek, onların

Demirtaş'a suç duyurusu

SAMSUN Barosu avukatlarından Ertuğrul Mehmet Avcı ve Alperen Carus, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulundu. 2 avukat hazırladıkları dilekçeleri kendilerine desteklemeye gelenlere vererek, onların da suç duyurusunda bulunmalarını sağladı.

IŞİD'in Kobani saldırısını protesto etmek amacıyla yapılan eylemler nedeniyle tırmanan şiddet olaylarına karşı Samsun Barosu avukatlarından Eğtuğrul Mehmet Avcı ve Alperen Carus, yetkilileri göreve çağırarak HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Hazırladıkları dilekçeleri Adliye Sarayı girişinde kendilerine desteklemeye gelenlere de veren 2 avukat, bu kişilerin de suç duyurusunda bulunmalarına yardımcı oldu. 

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Avukat Alperen Carus şunları söyledi:

"Kobani’ye yapılan IŞİD saldırıları nedeni ile HDP Merkez Yürütme Kurulu’nun 5 Ekim’de yaptığı 'Sokağa çıkın' çağrısı üzerine yurt genelinde meydana gelen eylemlerde onlarca vatandaşımız hayatını kaybetmiş, kolluk kuvvetleri de dahil yüzlerce vatandaş yaralanmış, işyerleri, evler ve kamu malları hasar görmüş, bir çok şehirde de sokağa çıkma yasağı uygulanmak zorunda kalınmıştır. Atatürk heykeli yakılarak kendilerini tatmin çabasında olanlar unutmamalıdır ki, Samsun Atatürk’ün şehridir ve bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya teşebbüs edenlere Samsun halkı müsaade etmeyecektir. İşlenen bu suçları resen soruşturma görev ve yetkisi olan Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz. Suçluların yargı önünde hesap vereceğinden hiçbir şüphemiz yoktur. TBMM’nin de konuya ilişkin fezlekeler eline ulaştıktan sonra sorumlu milletvekilleri hakkında en hızlı şekilde dokunulmazlıklarının kaldırılarak yargı önüne çıkmaları için karar vermelerini talep ediyor ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyu adına beyan ediyoruz. Ne mutlu Türküm diyene."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler