'Deli dana' hastalığı öldürdü!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde yatan 60 yaşındaki hasta, Türkiye'de yıllardır görülmeyen 'deli dana' hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. İngiltere'de ilk olarak 1986 yılında patlak veren ve sığır etinden insanlara da geçebileceği ka

'Deli dana' hastalığı öldürdü!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde yatan 60 yaşındaki hasta, Türkiye'de yıllardır görülmeyen 'deli dana' hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

İngiltere'de ilk olarak 1986 yılında patlak veren ve sığır etinden insanlara da geçebileceği kabul edilen, dünyada uzun zamandır görülmeyen deli dana hastalığı Samsun'da görüldü. Sağlık Bakanlığı'nın girişimleri sonucu İngiltere'ye gönderilen kan numunelerinin tahlil sonuçlarında, yaşlı hastanın 'Creutzfeldt-Jakop' olarak adlandırılan deli dana hastalığının (bovine spongiform ensefaliti BSE) 'nörolojik' cinsinin görüldüğü belirtildi.

2 yıldır psikolojik rahatsızlıklar sergileyen ve Bafra ilçesinde ikamet eden 60 yaşındaki S.T., yakınları tarafından OMÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'na getirildi. Burada yapılan muayenesinde hastanın nörolojik rahatsızlığının olabileceği üzerinde durulması üzerine, Nöroloji Servisi'nde yapılan tetkiklerinin ardından 'deli dana' hastalığı olabileceği yönündeki bulguların ortaya çıkmasıyla S.T., servise yatırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağırlaşan ve bilinç kaybı yaşayan hastaya gerekli tedavi uygulanırken, hastanın kan tahlillerinin İngiltere'de yapılması için numune alındı.

Tahlil sonuçları beklenirken S.T. tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İngiltere'den gelen ve Tıp Fakültesi'ne ulaşan rapora göre hastanın bulaşıcı olmayan 'deli dana' hastalığına yakalandığı belirlendi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel