''Defol git bu memleketten ABD!''

Trabzon Meydan Parkında NATO’nun Füze Kalkanının Türkiye’ye kurulmasına tepki gösterildi. Meydan parkında yapılan basın açıklamasına CHP Trabzon İl Başkanı Volkan Canalioğlu, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Siyasi parti temsilcileri, STÖ’ler, Ahmet

''Defol git bu memleketten ABD!''

Trabzon Meydan Parkında NATO’nun Füze Kalkanının Türkiye’ye kurulmasına tepki gösterildi. Meydan parkında yapılan basın açıklamasına CHP Trabzon İl Başkanı Volkan Canalioğlu, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Siyasi parti temsilcileri, STÖ’ler, Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu (Gazeteci), Hasan Basri Hatipoğlu (Türk İş Temsilcisi), Kenan Sarıalioğlu (Yazar-Felsefeci), M. Salih Akyüz (Mimarlar Odası Başkanı), Mehmet Akıncı (Eğitim İş Başkanı), Recep Gülay (KESK Sözcüsü), Sinan Kutay (Halkevleri Başkanı) ve çok sayıda Trabzonlu katıldı.

trabzon_nato_tepkisi2.jpg

Açıklamayı Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu yaptı. Mollamehmetoğlu, NATO Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütünün bir savunma ittifakı olmadığını belirterek, ABD ve küresel sermayenin çıkarlarını korumak için oluşturulmuş, dünya jandarmalığına soyunduğunu söyledi.  NATO’nun temel varlık nedeninin yeni bir dünya düzeni oluşturulmasına direnen güçlerin, devletlerin ve oluşumların şiddet ya da baskı yoluyla sindirilmesini sağlamak olduğunu ifade eden Mollamehmetoğlu, “Lizbon’da yapılan son NATO zirvesinin gündem maddesi kuşkusuzdur ki füze kalkanı sisteminin ana unsurlarını Türkiye’ye yerleştirmesi konusu olmuştur” şeklinde konuştu.

KOMŞULARLA HEM İŞ BİRLİĞİ HEM TEHDİT

Türkiye’nin AKP hükümeti tarafından AB- ABD ve NATO kaynaklı baskılara boyun eğdiğini söyleyen Mollamehmetoğlu “daha füze kalkanının ayrıntıları bilinmeden kabul edilmiştir. Basına sızan ABD gizli belgelerinde sistemin geçen şubat ayında kabul edildiği iddia ediliyor. Hükümet gülünç sayılabilecek şartları kabul ettirttiği aldatmacasıyla boyun eğişini zafer gibi gösteriyor. Hükümet bir yandan komşu ülkelerle iş birliği amaçlıyor diğer yandan komşularımızı tehdit altına sokan araçları topraklarımıza getirmekten geri durmuyor” dedi.

TÜRKİYE SAVAŞ CEPHESİNE DÖNDÜRÜLECEK

Dünyayı şoke eden Wikileaks belgelerini ele alan Mollamehmetoğlu, “Bu belgelerin iddiasına göre Türkiye bir savaş cephesine döndürülecektir. Öte yandan sistemin önemli parçalarından olan radar ve dinleme istasyonlarının Trabzon’a kurulacağı söyleniyor. Karadeniz havzası giderek stratejik mücadelenin bir arenasına dönüşmektedir. Karadeniz’e savaş gemilerini sokamayan ABD ve NATO bu isteklerini kurmayı planladıkları radar ve dinleme istasyonları ile hedeflerine ulaşmaya çalışıyorlar. Bu tür olaylar Montrö Boğazlar Sözleşmesinin tartışmaya açılmasına sebebiyet verebilir” şeklinde konuştu.

Trabzonlular olarak hükümete ;

Türkiye’nin komşularıyla bir sorunu yoksa kurulacak sistem kime karşı niçin kurulacaktır?

Türkiye komşularıyla düşman haline gelebileceği bir sisteme evet diyecektir?

Neden Türkiye AB-ABD ve küresel sermayeyi koruyacak bir kalkan olsun?

Türkiye neden komşularına egemenlik haklarına karşı bir tehdit haline gelsin?

Barış ve iş birliği olması gereken Karadeniz ve Türkiye, kan, zorbalık ve sömürü üzerine kurulan yeni Dünya düzeninin saldırı ve istihbarat üssüne dönüşsün? Sorularını yönelttiler.

Mollamehmetoğlu, Türkiye, Karadeniz, Trabzon; ABD yada NATO’nun saldırı üssüne, çatışma bölgesine döndürülemez. Eğer bir korunma kalkanı gerekiyorsa bu ABD ve NATO’dan korunma kalkanı olmalıdır. Hükümeti henüz ayrıntıları belirlenmeyen bu vahim adımdan derhal geri dönmeye çağırıyoruz. Bu utanç verici girişimlere her koşulda karşı duracağımızı ilan ediyoruz.” Şeklinde tepki gösterildi.

Topluluk konuşmanın ardından “ABD üssü olmayacağız, ABD defol bu memleketten, Kahrolsun ABD, İşbirlikçi ABD, Karadeniz uşağı ABD uşağı olmayacağız” şeklinde sloganlar atıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel