Dedemin adını ağzına almasın

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanlığı’na Trabzon Halimanı’nın ismi Hasan Saka olarak değiştirilmesi için gönderdiği soru önergesine, Saka Ailesi’nden sert cevap geldi.Trabzonlu eski Başbakanlardan ve

Dedemin adını ağzına almasın

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanlığı’na Trabzon Halimanı’nın ismi Hasan Saka olarak değiştirilmesi için gönderdiği soru önergesine, Saka Ailesi’nden sert cevap geldi.

Trabzonlu eski Başbakanlardan ve aynı zamanda Lozan Barış Antlaşmasında 3 imzadan birine sahip olan Hasan Saka’nın isminin yaşatılması için, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na soru önergesi verdiğini duyurdu. Yaşanan bu gelişmenin ardından rahmetli Başbakan Hasan Saka’nın Ailesi’nden sert tepki geldi. Dedesiyle aynı ismi taşıyan Torunu Hasan Saka, Canalioğlu’nu eleştirerek “Dedemin adını ağzına almasın” dedi.

 
ALBÜMÜ ÇÖPTEN TOPLADIK
CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu’na tepkili olduklarını belirten Hasan Saka, “Benim dedemin adını Volkan bey ağzına almasın. Seçimler yaklaşıyor diye popülist siyaset yapmasın. Babam Osman Saka ile  İl Kültür Müdürlüğü döneminde Volkan beye, dedemin 40 tane albümünü kullanılması için verdik. Ancak o albümleri bazı bölümlerini çöpten toplayanlar oldu. Verdiğimiz albümleri geri istediğimizde “Kayıt var, ama albümlerin kendisi yok” cevabı aldık. Belediye başkanlığı  dönemde kendisiyle bir çok kez randevu talep ettik. Hasan Saka ismini yaşatmak için projeler sunduk. Hiçbir zaman kendisi bizimle görüşmedi. Şimdi çıkmış seçimler yaklaştı diye Hasan Saka’nın ismini yaşatalım. Dedemin ismini ağzına aldığında tiksiniyorum. Biz ailece CHP’liyiz, ama AK Partililer bize daha yakın. Cevdet Erdöl beyin samimi yaklaşımlarını unutmuş değiliz. Dedemiz siyaset malzemesi yaptırmam” dedi. 
 
Kaynak : Sonnokta 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel