"Dede beni okula gönder"

Projenin tanıtımı için Söğütlü Belediyesi'nde düzenlenen tanıtım törenine Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, Şinik Belediye Başkanı Cemil Pehlevan, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıc

"Dede beni okula gönder"

Projenin tanıtımı için Söğütlü Belediyesi'nde düzenlenen tanıtım törenine Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, Şinik Belediye Başkanı Cemil Pehlevan, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı, Akçaabat Müftüsü Yakup Baki, Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sebahattin Yazıcı ve davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, amaçlarının Akçaabat'ta okumamış veya okutulmamış kız çocuklarının örgün meslek eğitimi veren programlara katılarak okullaşmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan çalışmada, belde ve ilçe sınırlarında okumamış, okur yazarlığı olmayan 81 kız çocuğu bulunduğunun tespit edildiğini ifade eden Gedikli, ''Bu projeyle okul eğitimi almamış kız çocuklarımızın eğitim almaları açısından bu projenin ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu bir kez daha tespit etmiş oluyoruz'' diye konuştu.

Dedeleri de işin içine kattıklarını ve onlara da eğitim vermeyi amaçladıklarını anlatan Gedikli, ''30 ailenin özellikle de aile büyüklerinin, dedelerin ve babaların verilecek olan eğitim seminerleri, yapılacak olan aile ziyaretleri ve okullara yapılacak olan gezilerle bilinçlilerinin artırılmasını amaçlıyoruz. Bu sayede aile büyüklerinin de eğitim almasını sağlayacağız'' dedi.

Gedikli, proje kapsamında mesleki beceri için 30 aile büyüğü kadına da ''hasır örücülüğü'' kursu verileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel