DBKK encümen toplantısı yapıldı

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği 2012 yılının ilk encümen toplantısını Artvin’in Kemalpaşa Belediyesi’nde gerçekleştirdi.Encümen toplantısına Birlik Başkanı ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Birlik Genel Sekreteri Mehmet Şentürk

DBKK encümen toplantısı yapıldı

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği 2012 yılının ilk encümen toplantısını Artvin’in Kemalpaşa Belediyesi’nde gerçekleştirdi.

Encümen toplantısına Birlik Başkanı ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Birlik Genel Sekreteri Mehmet Şentürk ile Birlik encümen üyeleri, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Kemalpaşa Belediye Başkanı Yalçın Emiralioğlu, Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Birlik eski encümen üyesi Oymalıtepe Belediye Başkanı Metin Şahin ve Birlik Mali Hizmetler Müdürü Yusuf Gedikli katıldı.

Toplantı öncesi konuşma yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Yalçın Emiralioğlu, toplantının belediyesinde yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, buna fırsat veren Birlik Başkanı ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Başkan Gümrükçüoğlu DKBB olarak vatandaşlara en iyi hizmeti verme gayreti içerisinde olan belediyeler olarak birlik ve dayanışma içerisinde çalışmalarını yürüttüklerini kaydederek, gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Kemalpaşa Belediye Başkanı Emiralioğlu’na teşekkür etti

Birlik Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, 2011 yılında 9 ayrı eğitim faaliyeti gerçekleştirildiğini, bu faaliyetlere bölge belediyelerinden 928 seçilmiş ve atanmış görevli katıldığını, bunların 115’inin belediye başkanı olduğunu kaydetti.

Şentürk, “Eğitim seminerlerinde, Mahalli İdarelerde Personel İstihdamı, İmar Mevzuatı, Arsa ve Arazi Düzenlenmesi ve Uygulamaları, Yapı Denetim Mevzuatı, Belediye Zabıta Mevzuatı, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Verilmesi, Torba Kanun’un Belediyelerimizi İlgilendiren Bölümlerinin Açıklanması, Sosyal Güvenlik İşlemleri, Belediye Başkanı ve Belediye Personelinin Sosyal Güvenlik İşlemleri, Kamu İhale Kanunu ve Uygulamaları, İhale Usul ve Yöntemleri, EKAP, Doğrudan Temin, Temsil, Tören ve Ağırlama Giderleri, Halkla İlişkiler, Etkili İletişim, Beden Dili ve Konsantrasyon, Belediyelerde Kalite Standartları Yönetimi, gibi konularda tamamen ücretsiz olarak düzenlenmiştir, dedi.

Eğitim faaliyetlerinin yanında Sosyal ve kültürel amaçlı faaliyetle de yürüttüklerini belirten Şentürk; bu kapsamda bölge illerinde iftar yemekleri, “Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Fotoğraf Yarışması” düzenlendiğini hatırlatarak, “Birlik olarak eğitim, yayın ve sosyal faaliyetlerinin yanı sıra belediyelerimizin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaları yürütüldü. Bu kapsamda Birliğimizce hazırlanan 27 sayfalık “Doğu Karadeniz Belediyelerinin Mali İmkanları ve Alt Yapı Sorunları” raporu ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmiştir” dedi.

Birlik olarak yürütülen çalışmalar sonucu son dönemde bölge belediyelerinden Birliğe üye olmak üzere altı belediyenin meclis kararı aldığını kaydeden Şentürk, bu sayının Birlik Meclis Toplantısının yapılacağı Nisan ayına kadar daha da artacağını ümit ettikleri ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel